Майже на 400 тисяч гривень оштрафували власника кафе з Хмельницького за "стажування" працівників

Майже на 400 тисяч гривень оштрафували власника кафе з Хмельницького за "стажування" працівників
Фото ілюстративне
  • Підприємець не уклав відповідних договорів з працівниками. За це йому доведеться заплатити чималий штраф.

Під час перевірки одного із закладів громадського харчування у місті Хмельницький інспектори Управління Держпраці виявили, що троє людей у ньому працювали неофіційно. З працівниками підприємець не укладав жодних договорів із щодо працевлаштування, між ними була лише усна домовленість про проходження стажування. 

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати встановленої на момент проведення інспекційного відвідування та виявлення порушення. Про це інформують у прес-службі Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Відтак, за використання праці неоформлених працівників підприємця оштрафували на 375 тисяч 570 гривень.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Sidorcuk Masa

    Ага да¡! Канешно!!! Вони будуть подавати декларацию, що заробляють 3300, а имеют в аграрном секторе 56000 грн в мес, и им ставка податка будет 15% , а те кто официально получает 10000 , ставка податка будет 33% , завыщеной. Но , будут отнимать вытраты на оренду жилья, на бензин в автомобиле, на поездки на море, на курорты. Отнимать вытраты из дохода )))) А у судей с 200 000 пенсии в месяц податка "0" , как был так и останется.  А сельские приезжие, что имеют по 6-8 паев на морду, и свои и городские , приХВАтизированые, получают больше про работавшего пенсионера с 60 летнем стажем за год, 50000-80000 грн, податок не надо платить??? Ето же тоже доходдоход, джекпоты??



    А БАзаРНИКАМ не надо ?? учитывать оренду киосков, ???так званого рабочего места??Оплату патентов в доход не надо учитывать, оплату киосков депутатам мирской и областной рады не надо учитывать? оплату в пенсионный фонд не надо учитывать?? оплату гаражей не надо учитывать в вытраты ???? А то что так званая зарплата, доходы все в товаре, и он не списывается, не отнимается как у магазинов , как брак или нелеквид у фирм с доходов!!??? В больших магазинах просрочка, и она отнимается с податка , та сума. А у базарников почему из чистого дохода не отнимается брак, старье, немодное, выгоревший товар, распаровка, остатки, просрочка, гнилье .??????¿

    У базарников все доходы, все ЗАРПЛАТЫ в товаре!! Вот то что лежит на прилавку в базарников - ето вложееные деньги, доходы, зарплата базарников. Все доходы базарников в ТОВАРе. Потому они привязаны к рабочей собачей будке, как раб к гальере, не могут они как заробмитчане , как перекатиполе все кинуть и поехать в поляндию на заработки. Чуть добирут нового товара, освежат прилавок, переложат с старьеым и пытаются продать нелеквид, вернуть свои заработки. Вернуть кровные, заработанные деньги. Толк вывести.Базарники ето не бизнесмены, а игра в продавца.



    «Ми поки що обговорюємо ядро податкової реформи – зміну оподаткування доходів. Найголовніші моменти – це об’єднання ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), єдиного соціального внеску (ЄСВ) і військового збору в єдиний податок», — повідомив депутат.



    Нині діє єдина ставка податку на доходи громадян у розмірі 18%. За словами Гетманцева, замість неї планують запровадити кілька: базову, підвищену і знижену.



    Точні розміри ставок поки що не відомі. Остаточні розрахунки зараз роблять в Міністерстві фінансів. «Можу сказати лише, що шкала не буде пласкою, буде пропорція. Мінімальна ставка складе 15»”, – уточнив Гетманцев.



    Фіналом податкової реформи має стати запровадження в Україні загального декларування. Воно не буде обов’язковим для всіх, але українці самі будуть в ньому зацікавлені.



    «Якщо ви платите податок за звичайною, базовою ставкою, можете не подавати декларацію. Але якщо ви її подасте, вам перерахують податок за мінімальною ставкою і держава поверне вам розписку в податку і, можливо, виплатить кешбек. Ми також хочемо використовувати практику, яка є в зарубіжних країнах. Віднімати з доходу витрати на оренду житла, лікування, утримання літніх батьків, старших за 80 років, на відпочинок в Україні. Наше завдання – максимально наблизити дохід до чистого доходу, тобто реального об’єкта оподаткування», – пояснив голова податкового комітету.
  • Sidorcuk Masa

    Ага , да. Вцентре негде сесть с ребёнком,негде посидеть, все кафезайняты. Места нет.  Валом народу. Ну и официанты там получают 500-700 грн в день, плюс чаевые.



    Но оно на одно выходит, если они 3/3 или 2/2 ,или неделю через неделю, то в месяц 6000. То же, что и бюджетники получают, и не на ногах   по 14-18 часов.

    Галя reply Sidorcuk Masa

    Вчитись треба, тоді й не будеш офіціанткою чи посудомийкою робити

    Sidorcuk Masa reply Галя

    Будешь будеш будешь)))  На посади беруть своих с села с колгоспив , родину)))

    Галя reply Галя

    Тільки не треба ляля, хто буде обслуговувати, самі хай беруть підноси, а то звикли до обслуги, барі які
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:33 За побиття дитини судили «горе-мати» з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up