Ми перевірили, як виглядає пункт незламності на Озерній (РЕПОРТАЖ)

Ми перевірили, як виглядає пункт незламності на Озерній (РЕПОРТАЖ)
  • У мікрорайоні Озерна запрацював пункт незламності. 
  • Як виглядає і скільки хмельничан приймає щоденно?
  • Журналісти vsim.ua продовжують перевіряти пункти незламності в різних мікрорайонах. 

Україні продовжують адаптуватись до нових реалій і жити в умовах постійних відключень електроенергії. По всій країні розгортають пункти незламності - місця, куди кожен може прийти у разі відсутності світла на тривалий час. Усі пункти нанесли на спеціальну інтерактивну мапу. Відтак люди можуть обрати зручну для себе точку на карті, а всередині - погрітись, підзарядитись чи попрацювати. 
Передбачається, що попри відключення світла у мешканців, в пункті незламності буде:

  • тепло
  • освітлення
  • мобільний зв’язок
  • інтернет
  • живлення для мобільних пристроїв
  • місця для відпочинку
  • куточок для мам і дітей
  • аптечки. 

У Хмельницькому так звані пункти незламності почали розгортати наприкінці листопада. Журналісти vsim.ua вже перевірили їх у кількох мікрорайонах. Зокрема, найпершим він запрацював на Проскурівській, біля кінотеатру Шевченка. Це імпровізований намет, де тепло й світло забезпечується за допомогою дизельного нагрівача і генератора. Переглянути, як виглядає цей пункт незламності, можете за посиланням.

Також ми перевірили й інші пункти незламності - у центрі й Південно-Західному мікрорайоні. Там розповіли, що вони працюватимуть у разі відключення світла довше ніж на 24 години. До слова, у більшості пунктів, які ми перевірили, з переліченого не виявилось й елементарного - тепла та інтернету.

Відео дня

Сьогодні, 6 грудня, журналістка vsim.ua перевірила пункт незламності на Озерній. Саме за цей мікрорайон хмельничани писали найбільше і залишали коментарі на нашому сайті. 
“А що з Озерною?”
“Цікаво, де такий пункт на Озерній?”, - запитували читачі.


Пункт незламності на Озерній розташували біля ТЦ “Agora” на Старокостянтинівському шосе. 
Це великий намет, аналогічний з тим, який розмістили біля кінотеатру Шевченка. 
До пункту ми навідались опівдні. Якраз в цей час багато мешканців Озерної залишились без світла. 

В цей час в наметі було гамірно й досить тепло. За столами - більше десятка людей з ноутбуками. Це переважно молодь - хлопці й дівчата. Не відводячи очі від екранів, працюють, хтось слухає лекції чи навіть проводить заняття. Поруч стоять кава, чай, майже у кожного на столах заряджаються смартфони. 

Навпроти за столами є двоє рятувальників. Люди час від часу підходять щось попросити чи запитати. 

Надзвичайник розповідає, така кількість людей - не найбільша. Загалом щоденно пункт незламності на Озерній відвідує близько сотні мешканців. 

Його тут розгорнули кілька днів тому. До цього намет був розташований у провулку Човниковому на міській набережній. 

  • Пункт незламності перенесли 6-7 днів тому, бо тут люди більше потребують, адже часто вимикають світло, - пояснює працівник. 

Загалом тут тепло, є світло, інтернет. Хмельничани можуть випити кави і чаю з печивом. Праворуч в наметі є імпровізований дитячий куточок. Там розмістили невеличкий столик із стільчиком й дитячі іграшки. 

Обмежень щодо перебування тут немає. Однак слід враховувати комендантську годину. Нагадаємо, вона у Хмельницькому й області починається з 00:00 і триває до 05:00. 

Ми і надалі розповідатимемо про пункти незламності в інших мікрорайонах міста. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Сяйво Тм

    А де на південнозахідному є такі пункти незламності?
  • Читач23

    Там реально є інтернет - я підійшов до входу і зловив. Бо в центрі не було, коли я повз проходив
  • Игорь Майстерчук

    Книжківці за добу вкл 3 рази по 1.5-2години. Котли хоть і газові но на єл.єнергії . Вони не встигають зовсім нічого прогріти, покі почне гріти вже вирубили світло. І так заново, в хаті чуть тепліше чем на вулиці . Е місця у місті які зовсім не виключають . Багатоповерхівкі опалююця містом а частий сектор сам. Може трохі стоїть задуматися. Багатоповерхівки без світла виживуть ( тепло Тай вода їде з міста) а частий сектор ні(котли, насоси). На европу продаемо світло а самі загінаемось

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Микола Коваль це найменше питання Тай малозатратне чим генератор. Е походні горелкі газові, Тай недорогі

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Микола Коваль а чё ви мені притензіі виставляете, владі виставляйте

    Микола Коваль reply Игорь Майстерчук

    Игорь Майстерчук А щось придумайте для тих будинків де немає газу а електроплити.Як їсти приготувати якщо електроенергію подають два рази по 1.5 -2 години.А там ще й діти малесенькі.Може якось на балконі вогонь розкладати?

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Таня Антонова я цего пуйла як і Ви нанавижу. Так що давайте не будемо друг друга оскорбляти. Я висказав свою точку зору( мае снабжатися єнергіею стратегічні обьекти горводоканалу, теплокомун, та інші в першу чергу) тоді в багатоповерхівках буде і без світла ліпше( Тай там вже включати по графіку). Тоді другім планом розподіл того сектору котрий сам себе Гріе Тай снабжае і т.д. І ще раз я не скиглю а так само як і всі виживаю і тримаюсь. Но якщо ми будемо мовчати то нас ще далі загонять в яму, бо все куплено і знаходиться в приватних руках( ГАЗ, СВІТЛО,ВОДА і т.д) Народ проглотив за доставку і добре, на черзі доставка світла. Вже за стокі теж е абонплата додаткова Тай за тепло. Мультфільм чеполіно дивилися(вот воно до того їде). Добре, нехочу більше вести цей спір . Всего Вам найкращого. Все ми переживем і витримаемо. Слава Україні. Все буде добре.

    Таня Антонова reply Игорь Майстерчук

    Игорь Майстерчук попрошу ВАС поїхати до путіна,та просити його про припинення бомбардування,та війни!!!щоб ви знали,що в батоповерхівках буває немає світла сутками, немає води та опалення , нічого чекаємо нескиглемо.

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Тай вивчить ще питання якщо незнаете чему нам нехватае єлектрики( бо продаеця на европу там ціна вища чим нам продавати). Багато про це вже сказано. Слава Україні. Все буде добре.

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Таня Антонова ти мені не тикай Тай негруби, я понормальному написав. Продукти в мене і так на вулиці зроблений холодільнік. Генератор не всі можуть купити, Тай дуже дорого обходиться его робота, і не всі нові прибори від него працюють(особливо котли) вже багато людей пробовали. Я від жиру не бішусь, пенсія невелика щоб біситися. Я кажу як і багато людей що треба якось врегульовувати питання по єлектріці по людськи а не 1.5години е а 5-7нема. Я вдягнувся як капуста Тай так і ходжу і терплю, а вот діти малі не тільки в мене е. І нікому я незавідую , терплю і виживаю як і всі. Но мае бути якась справедливість, а то в багато е такіх що постійно е світло. Тай раз іде мова про єкономію то хай вивіскі, бігборди Тай другій непотріб повідключають .

    Таня Антонова reply Игорь Майстерчук

    Игорь Майстерчук продай та купи квартиру будеш грітися від телевізора,бо холодильник відключиш,продукти на балкон віднесеш,несоромно...постав,генератор,буржуйку та не позорся, хлопці мерзнуть на війні а ти від Жиру хочеш біситися.Ще варіант перейди в стару хату і не завідуй.

    Игорь Майстерчук reply Игорь Майстерчук

    Таня Антонова в нових хатах немае вже 20років ніяких грубок та пічей. Вже все робилось 20сторічя а не 18го. Полове опалення та котли навесні нових технологій. Щоб все переробити на дрова треба хату заново строїти. А в багатоповерхівки подаеця з горводоканалу та теплокомунєнерго, вот там мае бути єлектріка, тоді і в квартири буде без світла вода і тепло. В квартирі світло треба лиш для телевізора Тай холодильника(можно зараз продукти і на балконі тримати), Тай ноутбуків позаряжати. Так що це ви непішіть бред. Старі хати то да можуть прожити, а нові - а їх більшість нет

    Читач23 reply Игорь Майстерчук

    В хаті купив генератор, розпалив мангал і спокій. А попробуй це зробити на 14му поверсі

    Таня Антонова reply Игорь Майстерчук

    Игорь Майстерчук якраз багатоповерхівки, повинні мати свет і воду,а Книжківці це село в якому можна палити дровами,в мене дома в Пирогівцях є грубки,піч,плита можна жити а люди в квартирах?що їм бідним робити?так що непишіть бред  в селі виживете

    Читач78 reply Игорь Майстерчук

    Багатоповерхівки якраз перші не виживуть. Якщо не подати опалення хоча б добу при мінусовій температурі, система вийде з ладу, запустити до весни буде неможливо. Радять саме по селах їхати й жити без котлів і насосів, з грубками й колодязями.
  • Олександра Вакух

    Вимкнули світло і поставили 1 намет, клас

    Читач23 reply Олександра Вакух

    Пропоную піти до лав ЗСУ, щоб прискорити перемогу. Чи які ваші пропозиції?

keyboard_arrow_up