Монотеатр «Кут» ліквідують. Що буде з працівниками та приміщенням

Монотеатр «Кут» ліквідують. Що буде з працівниками та приміщенням
  • Історія закладу налічує понад 30 років.

  • Його єдиний актор та режисер звільнився.

  • Тепер заклад приєднають до міського будинку культури.

Депутати Хмельницької міськради вирішили ліквідувати комунальне підприємство «Моно-театр „Кут“». Таке рішення ухвалили на сесії сьогодні, 2 червня. Установу приєднають до комунального закладу — Хмельницького міського будинку культури. Як ідеться у тексті рішення, ліквідація підприємства має бути погоджена з Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти.

Нагадаємо, що ліквідація монотеатру «Кут» пов’язана з тим, що його керівник, 70-річний Володимир Смотритель, звільнився та виїхав за кордон. Він був не тільки керівником підприємства, а й єдиним актором і режисером. Тому без нього заклад втратив свою сутність. Ще однією причиною ліквідації є збитковість театру — сам себе він не забезпечує і є дотаційним.

У владі запевняють, що фактично монотеатр продовжить працювати як театральне відділення міського будинку культури. Кого з теперішніх працівників залишать працювати, залежить від того, яких кадрів потребуватиме будинок культури. Приміщення театру на Проскурівського підпілля, 34, планують продовжити використовувати за призначенням.

Відео дня

Монотеатр «Кут» був заснований рішенням Хмельницької міськради у грудні 1992 року. З того часу Володимир Смотритель і був там єдиним директором, режисером та актором. Щороку у театрі проводили фестиваль моновистав «Відлуння». Більше про історію закладу та його ліквідацію можна дізнатися з матеріалу «Монотеатр «Кут» ліквідують. Які причини та що буде з приміщенням».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Споконвічний Українець

    справжні патрійоти в Україні-це гаркаві свобідівці і націоналісти-втікачі за кордон...
  • Максим Захарченко

    Хтось взагалі дочитує новини до кінця, єдиний актор і режисер театру виїхав за кордон)

    В той час театр є дотаційним і не в змозі заробляти для самостійного уитримання.

    То що, будемо тримати КУТ за наші з вами кошти? Чи зробимо інший культурний заклад, який почне приносити хоч якийсь прибуток у бюджет міста?
  • viktor

    Ну господін мер шо далі будемо паскудити в місті під час війни.
  • Олександр Романов

    Чому судів ,чиновників не бажають ,тільки народ

keyboard_arrow_up