На Хмельниччині хочуть побудувати завод із виробництва перегною

На Хмельниччині хочуть побудувати завод із виробництва перегною
Фото ілюстративне

Компанія планує закрити потребу в перегної для всього заходу країни. 

У Хмельницькій області приватний підприємець хоче побудувати завод та запустити виробництво перегною. Йдеться про Миколу Мельника, власника фермерського господарства “Мельник-Агро”. Про це повідомляє AgroPortal.ua.

Нині ферма вирощує овочі та зелень у 15-ти теплицях та у відкритому ґрунті на площі 300 гектарів, каже підприємець Микола Мельник. Тож потреба у перегної є велика. 

— Майже весь перегній знаходиться ближче до Херсону, доставка дуже дорога: 2 фури на 48 тонн — це 60 тисяч гривень. Тому ми знайшли невелике господарство, яке буде працювати на наші потреби, – пояснив власник ферми. 

Відео дня

Відтак, він хоче побудувати власний завод в області та запустити виробництво перегною вже у 2023 році. Так компанія планує закрити потребу в перегної для всього заходу України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Ізяславщині брат та сестра створили власну козину ферму. Вони вклали в неї більше мільйона гривень. А тепер на фермі планують зробити ще й кав'ярню, сироварню, лавандове поле, аби привабити туристів.

А в Бакоті приватний підприємець разом з товаришами зварили крафтове гарбузове пиво. Його приготували під час блекауту у величезних казанах на вогні. Пиво має міцність 9% та створене без жодних концентратів, хімії і ГМО. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Ніла Гаврілова

    Тільки, щоб воно не смерділо на всю Хмельниччину!
  • Валентина Мушак

    Скільки в нас негативу. Невже не добре діло щоб було чисто в нашому місті??  Тай робочі місця будуть для людей. Це ж не свинобійня , що буде гімно плавати в річці. Це буде сучасна переробна лінія, тому я думаю що якщо таке збудують, люди змінять свою думку. Всім миру і не нервувати
  • Арсеній Павлович

    Візьмуть на роботу сирунів зі всьої області
  • Петро Павленко

    Справедливий коментар . Ю. Бичкова

keyboard_arrow_up