На Хмельниччині не буде відключень 31 січня. З чим це пов’язано

На Хмельниччині не буде відключень 31 січня. З чим це пов’язано
Ілюстративне фото
  • Наступного тижня один день для хмельничан обійдеться без відключень.

  • Розповідаємо, яка причина та які можуть бути наслідки.

За тиждень, 31 січня, на Хмельниччині планують провести режимний замір навантаження. У цей день протягом усієї доби електроенергія в регіон подаватиметься у повному обсязі для забезпечення споживання. Таким чином відключень не буде, хіба що у випадку аварійних ситуацій. Про це повідомили на сайті «Хмельницькобленерго».

Режимний замір навантаження призначений для того, щоб дізнатися, скільки електроенергії потрібно кожному регіону України. Після їхнього визначення ліміти споживання для областей можуть бути відкориговані.

Заміри споживання проводять у кожній області щороку. 2022-го цей період припав на грудень, але тоді через відключення встановити реальний обсяг споживання було неможливо. Тому заміри вирішили провести пізніше. Про це в ефірі радіо «Західний полюс» розповів технічний директор «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник.

Відео дня

За його словами, дані за минулі роки є у всіх операторів розподілу. Втім, зараз вони можуть бути неактуальними. Зокрема через те, що якісь підприємства могли припинити роботу, а якісь розпочати.

При цьому слід розуміти, що для проведення режимного заміру навантаження потрібно подати у регіон, де такий замір проводиться, більше електроенергії. Оскільки дефіцит в об’єднаній енергосистемі зберігається вже тривалий час, це потребуватиме ще більшого скорочення лімітів в інших регіонах.

Як повідомляє «Хмельницькобленерго», проведення режимних замірів навантаження в інших регіонах впливає на ліміт для Хмельницької області у бік його зниження.

— Після завершення проведення режимних замірів слід очікувати, що дозволені величини навантаження на області будуть визначати на основі даних останніх замірів, тобто більш актуальних даних. На збільшення/зменшення лімітів великий вплив має загальний стан енергосистеми країни, оскільки вона є цілісною й об’єднаною, в тому числі стан генерації, погодні умови та інші фактори, — повідомили журналісту vsim.ua у пресслужбі «Хмельницькобленерго».

Заміри навантаження в Україні планується проводити протягом трьох тижнів. Про це повідомило видання «Ліга. Бізнес». Оператори систем розподілу, і «Хмельницькобленерго» в тому числі, до 10 лютого мають відзвітувати про отримані показники перед «Укренерго» та Міністерством енергетики.

На сьогодні, 24 січня, режимні заміри навантаження хотіли провести в Івано-Франківській, Черкаській та Черкаській областях, але ці плани скасували. Причиною є зниження обсягів генерації електроенергії, які в результаті є недостатніми для адекватного забезпечення потреб усіх регіонів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Олена Олена

    Люди добрі,скажіть,тюрма,це інфраструктура,в райківцях не виключаються наші діти гірше зеків,певно треба йти в тюрму жити
  • Лилия Шаповалова

    На Тернопільській 22 і 22/1 ні коли не відключають.То це що вони особливі
  • Тетяна Татьяна

    І ще ,пишу для тих у кого під час війни ні разу не виключали світло , що дуже сильно розумні( вони поняли кого це касається ) мені ви .........!
  • Оксана Коробчук. Тюкова

    Мабуть з Києва перевірка приїде 31,от вони покажуть як у них все по плану, світло горить, народ задоволений. До президента на пряму шукати вихід і подавати скаргу на Хмельницькобленерго.

keyboard_arrow_up