На Хмельниччині відкрили регіональне представництво для пошуку зниклих безвісти: як звернутися

На Хмельниччині відкрили регіональне представництво для пошуку зниклих безвісти: як звернутися
Фото ілюстративне

Дізнавайтеся куди та як звернутися, аби відшукати зниклу безвісти людину.

Доля близьких людей часто залежить від активності та послідовності дій їхніх родичів. Окрім сервісів в мережі інтернет, в Україні працює Уповноважений з питань зниклих безвісти. Так, 20 травня Кабінет Міністрів України призначив на цю посаду Олега Котенка. Про це повідомив Урядовий портал

Хто такий Уповноважений зі зниклих безвісти

Уповноважений координує кол-центр з розшуку зниклих безвісти як військових, так і цивільних осіб, й співпрацює з Національним Інформаційним Бюро при Мінреінтеграції у питаннях інформації щодо зниклих безвісти.

Довідка:
Уповноважений є посадовою особою Мінреінтеграції, на яку покладено обов’язки щодо координації розшуку зниклих та вирішення інших, пов’язаних з цим питань відповідно до Закону України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин».
Уповноважений підпорядковується Віцепрем’єр-міністрові України — Міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

До слова, діяльність Олега Котенка зосереджена на зборі та узагальненні даних про військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, зокрема і з-поміж мирного населення з обох сторін воєнних дій.

Відео дня

Олег Котенко вже має досвід такої роботи. З 2014 року він очолив громадську організацію «Група «Патріот»». Окрім обміну полонених, її фахівці займалися й розшуком зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. За увесь час діяльності «Групи «Патріот»» вдалося звільнити близько 300 осіб.

Регіональні представництва Уповноваженого з питань зниклих безвісти осіб почали відкривати в кожному обласному центрі. Нещодавно на Хмельниччині також почало працювати відповідне регіональне представництво офісу Уповноваженого, повідомляють в поліції. 

Тепер ті, хто через війну втратили зв'язок з рідними, можуть зв'язатися з його координатором безпосередньо або через гарячу лінію.

Хто є представником на Хмельниччині

В Хмельницькій області координаторкою Уповноваженого зі зниклих безвісти є Наталія Дзекар. Вона почала свою волонтерську діяльність у 2014 році. Тоді відправляла необхідні речі на Схід. Із 2015 року, коли запрацював Центр допомоги учасникам АТО Хмельницької області, Наталя стала у ньому координаторкою. 

У цієї жінки 24/7 увімкнений телефон. За неофіційною консультацією військові чи їхні рідні звертаються і посеред ночі. Жінка кілька разів рятувала життя за крок до самогубства. А коли немає родичів у загиблого, волонтерка сама організовувала поховання.

Тепер Наталія Декар очолюватиме регіональний офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти на Хмельниччині. Більше про цю жінку можете прочитати в матеріалі Історія хмельницької волонтерки Наталії, яка рятує самогубців та ховає військових

Наталія (зліва) у вишиванці

Як повідомити про зниклу безвісти людину

Зв’язатися з регіональною координаторкою в Хмельницькій області Наталією Дзекар можна за номером телефону: +38 (067) 380-50-65 або через гарячу лінію: 0 800 339 247.

У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за номером телефону: (095) 896-04-21.

Крім того, повідомити про зниклих осіб можна безпосередньо Уповноваженому: (099) 792-01-26.

Також для зв’язку з працівниками кол-центру можна скористатися електронною адресою: [email protected].

Нагадаємо що робити якщо втратили зв'язок з рідними і не знаєте де вони перебувають. Для цього слід скористатися алгоритмом дій та переліком сервісів з матеріалу Як і де шукати зниклих, загиблих чи полонених під час війни

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А що, цезура вже добралася і до vsim.ua? Де поділася стаття про Лабазюка-прогульника? Чи вони вже й вами керують?

keyboard_arrow_up