На Хмельниччині застосовуються графіки аварійних відключень електрики

На Хмельниччині застосовуються графіки аварійних відключень електрики

По всій країні трапився дефіцит потужності електроенергії. 

Зранку у понеділок на Хмельниччині оголосили відключення електроенергії за двома чергами. Та через 2 години в Укренерго повідомили, що в енергомережі стрімко зріс дефіцит потужності. Відтак, працівники обленерго змушені застосувати по всій країні аварійні відключення. Про це йдеться в повідомленні Укренерго

— Станом на 10:00 28 листопада внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності застосовуються аварійні відключення по всій території України, — зазначають у компанії. 

Відео дня

Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Також споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов. Наразі, додають в Укренерго, дефіцит потужності складає 27%.

Енергетики зазначають, що після усунення причин аварійних відключень, блоки повернуться у роботу, що в свою чергу зменшить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів. 

— Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах, — додають енергетики. 

Нагадаємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово.

— Окрім графіку аварійних відключень може бути застосовано і інші обмеження. Слідкуйте за інформацією на сайті та на сторінках товариства у соціальних мережах. — додають в Хмельницькобленерго. 

Також сьогодні на Хмельниччині відключення триватимуть за двома чергами одночасно. Нагадаємо, Хмельницьку область поділили на 4 черги. Порядок їх застосування чи не щодня змінюється. Переглянути до якої черги належить конкретна адреса в місті чи області можна у розділі “Відключення” на сайті обленерго. Інформація вказана по вулицях та номерах будинків. Та в товаристві зазначають, список адрес може змінюватися, тож необхідно щоразу ретельно переглядати інформацію. 

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Нагадаємо, в Україні розрогнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. До слова від вчора відкритими по всій країні є більше 3 тисяч таких пунктів. 

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Антончик

    Це все брехня,що хочуть і як хочуть так і відключають.В Раково Кес горить світло і день і ніч фонарі на  газонах, напевно це стратегічний об'єкт.А в 52 садочку ні світла ні іди.Де та справедливість?
  • Олена Литвинова

    Графіки черг не дотримуються!!! У нас 4 черга.Кам'янецька 52 світло було 2 годині.Кам'янецька 52/1, 52/2 світло взагалі не вимикається!!! Це що????
  • Маша Сурник Ігнатовська

    Як може на одних вулицях зовсім не відключають і на вулиці є світло.На других  за сутки на пару годин включають.Це що справедливо.Якщо не вистачає то всім не вистачає а не одним і тим .Обленерго  має  справити ситуацію.
  • Читач70

    І так виключають як хочуть🤬 їм по-барабану на ті графіки

    І що з тих графіків? Якщо я живу біля рему а світло включають тільки з ранку і потім знову відключають

keyboard_arrow_up