На Інститутській облаштовують гуртожиток для переселенців

На Інститутській облаштовують гуртожиток для переселенців
Тут і далі фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Реконструкцію приміщення гуртожитку проводять за кошти ЄС. 

Гуртожиток у Південно-Західному мікрорайоні запланували переобладнати під житло для переселенців ще влітку 2022 року. Тоді у місті обрали два приміщення, які мали реконструювати за кошти від Європейського Союзу. Ми розповідали, що на це виділили грант на майже 1,5 мільйона євро. Кошти виділяє Північна екологічна фінансова корпорація, також відома як НЕФКО. 

Реконструкцію запланували у будівлях на Кам’янецькій, 74, та Інститутській, 12/1. В обох приміщеннях мали переобладнати по два поверхи. Станом на початок січня 2024 року в міській раді повідомили, що ремонтні роботи вже завершують. 

— За кошти Європейського союзу протягом останнього року проводили реконструкцію приміщень гуртожитку на Інститутській, 12/1. У відремонтовані кімнати буде розселено внутрішньо переміщених осіб, які через війну, змушені були залишити свій дім. В переважній більшості це літні люди, мами з дітьми, особи з інвалідністю, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Наразі в гуртожитку повністю відремонтували мережі, санвузли, зробити ремонти в кімнатах і місцях загального користування, замінили вікна. Придбали меблі, обладнання і побутову техніку. Загалом все, що потрібно для тимчасового перебування в місті, адже переважна більшість людей планує повернутися додому після перемоги.

— Наголошую, всі кошти на дані роботи грантові, виділяються ЄС, тож кошти з міського бюджету не витрачаються. Також паралельно ведуться роботи на Кам'янецькій, 74. Загалом у відремонтовані приміщення планується розселити понад 200 внутрішнього переміщених осіб, - розповів заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Таня Литвинюк

  • Валя Герасимчук

    З бюджету дрони,а  з ЄС це допомога ,що вже не так
  • Ігор Ковальчук

    Якби менше крали то можна було і з бюджету Хмельницького.

keyboard_arrow_up