Пліснява на стінах та холод: у Деражнянській громаді перевірили гуртожиток для переселенців

Пліснява на стінах та холод: у Деражнянській громаді перевірили гуртожиток для переселенців
Тут і далі фото Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області
  • Гуртожиток створили на базі недіючої школи у селі Загінці. 

  • Хоч люди мешкають там бесплатно, але приміщення не внесли до переліку місць проживання ВПО. 

  • Тож благодійні організації не підтримують помешкання. Які ще недоліки знайшли?

На Хмельниччині проводять моніторинг умов проживання ВПО. Нещодавно перевірили умови проживання у селі Загінці Деражнянської громади. Моніторинг проводив регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Олег Шаповалов спільно з членами благодійного фонду «Рокада». Про результати огляду розповіли у Представництві Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області.

Гуртожиток для переселенців розмістили на базі недіючої Загінецької початкової школи. ВПО мешкають там безкоштовно. Приміщення має власну котельню та окрему кухню.

Благодійники завезли до тимчасової оселі нові ліжка, матраци, ковдри, побутову техніку та допомогли облаштувати санітарно-гігієнічне приміщення. Це з позитивного. Та є й недоліки. 

Відео дня

Так, котельня не опалює всі приміщення загального користування. Тож в гуртожитку недотримується температурний режим. Житловими кімнатами шириться пліснява, руйнується і опадає штукатурка. Є проблема з водовідведенням, а в самих кімнатах недостатньо меблів.

Крім того, адміністрація гуртожитку не ініціювала внесення цього об’єкту до офіційного переліку місць тимчасового проживання переселенців. А тому благодійні організації перестали підтримувати приміщення. А інших таких місць в Деражнянській міській громаді, куди можна було б переселити людей, немає.

Тож переселенців переселили до гуртожитку в сусідній громаді, яке включено до офіційного переліку. Мешканців ознайомили з умовами проживання, наявною соціальною інфраструктурою та запропонували допомогу з переїздом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up