На Ізяславщині демонтувати символи радянщини на пам’ятнику. Але не повністю

На Ізяславщині демонтувати символи радянщини на пам’ятнику. Але не повністю

Активісти повідомили, що в одному із сіл на пам’ятнику демонтували макет радянського ордена, однак дату війни залишили без змін. 

В Хмельницькій області активними темпами триває декомунізація всього, що пов’язане із тоталітарним режимом. Під час повномасштабної війни темпи ще більше прискорились. Знесено пам'ятники та погруддя радянських діячів, перейменовують вулиці, демонтують атрибути, що пов’язують із тим періодом. 

Так, черговий демонтаж днями відбувся у селі Білотин на Ізяславщині. У четвер, 9 березня, місцеві зняли із пам’ятника загиблим у Другій світовій війні солдатам макет радянського ордену. На тому був серп та молот.

Однак, монумент очистили не повністю. На ньому досі стоїть дата “1941” — початок Великої Вітчизняної, а не Другої світової війни. А також викарбуваний радянський солдат. Що також є пережитком радянського минулого. 

Відео дня

Цифри “41” та "альошку" ніхто не демонтував. Будемо працювати і над цим, — пишуть активісти на сторінці “Декомунізація. Україна”. 

Нагадаємо, нещодавно у селі Мшанець на Хмельниччині демонтували серп і молот з фасаду будинку культури. А на початку лютого у Грушці, що на Кам’янеччині демонтували пам’ятник російському полководцю Суворову

Подивитися де в Україні вже демонтували радянські символи, а де досі є можна на інтерактивній мапі:

Додамо, що за бажанням кожен може долучитися до процесу, обравши найближчий до вас об'єкт, демонтувавши його власноруч, або разом з друзями.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ванильная содовая

    Залишіть в спокої пам'ятники які присвячені ВВВ.це наша історія.де загиблих мільйони українців.

    ЧитачЧитачів reply ванильная содовая

keyboard_arrow_up