На Старосинявщині демонтували серп і молот з фасаду будинку культури

На Старосинявщині демонтували серп і молот з фасаду будинку культури
Фото зі сторінки Декомунізація. Україна

Активісти повідомили, що в одному із сіл на фасаді будинку культури досі буули символи радянщини. 

В Хмельницькій області активними темпами триває декомунізація всього, що пов’язане із тоталітарним режимом. Під час повномасштабної війни темпи ще більше прискорились. Знесено пам'ятники та погруддя радянських діячів, перейменовують вулиці, демонтують атрибути, що пов’язують із тим періодом. 

Так, днями демонтували черговий символ радянщини. У селі Мшанець Старосинявської тергромади на фасаді будинку культури досі висіли серп та молот. У неділю, 5 березня, їх зняли зі стіни приміщення. Про це повідомили активісти на сторінці “Декомунізація. Україна”. 

— У селі Мшанець на Хмельниччині демонтовано серп і молот з фасаду будинку культури. Таких об'єктів по Україні ще дуже багато, проте потихеньку їх стає менше, — зазначили в дописі. 

Відео дня

Нагадаємо, на початку лютого у Грушці, що на Кам’янеччині демонтували пам’ятник російському полководцю Суворову

Подивитися де в Україні вже демонтували радянські символи, а де досі є можна на інтерактивній мапі:

Додамо, що за бажанням кожен може долучитися до процесу, обравши найближчий до вас об'єкт, демонтувавши його власноруч, або разом з друзями.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Николай Булатецкий

    А шо постріли за 30 років із символами самостійної України? В верховні раді засідають, а коли її постріли? Заводи ж тоді стероїди, атомні станції тоже. Тепер вам все погано, все ненавидить. Україна лазить по смітників Європи та Америки, щоб хтось подачку якусь подав. Проявились поліцаї і старости як при німцях у людей відібрали всі гроші, які все життя заробляли, скільки людей старих померло, бо не було за що лічиться .Повернути треба старим ті гроші, що були на книжках. Заповід ь " Не кради" ніхто не відміняв. Такого пограбування народу не знає ні одна країна світу

    Юра Святошино reply Николай Булатецкий

    Николай Булатецкий,я помню,ми люди вині і мовчали,щас назад дорогах немає а душейка наситити допоки еще вівці ціліше

    Николай Булатецкий reply Николай Булатецкий

    Юра Святошино Юра, не перескакування на друге, я не про це. Подивитися туди, де був колгосп, що сталось із фермою, де вона? Хіба ти забув, коли із автоматами приїжджали і забирали скот ? Як вирізали тракторну бригаду і вивозили на металобрухт?  Зараз Момот красується на фейсбуках та очолює ветеранів. Душейка,який знищив наш колгосп нагороджено " Заслужений працівник сільського господарства" .

    Юра Святошино reply Николай Булатецкий

    Николай Булатецкий, краще розкажіть матерям росіянам і які синок орки пустили в Україні,які вони грабують, убивають інших гріхом чим лазить Європу та Америці
  • Анатолій Березовський

    А що серп і молоток символи чогось? А я дурень працюю ними ,більше в руки не візьму
  • Леся Шустина

    Ооо. І тепер настане мир і спокій, відкриємо заводи і фабрики, люди заживуть достойно і заможно. Домати не будувати!!!
  • Luda Vasyliwna

    На виїзді з Старокостантинова в бік Шепетівки теж є на якійсь будівлі напис трохи затертий ,але видно щось про кепесс .Ще туди мільйончик спишіть.

keyboard_arrow_up