На Кам’янеччині ліквідували стихійне сміттєзвалище

На Кам’янеччині ліквідували стихійне сміттєзвалище
Фото Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області
  • На Новоушиччині місцеві мешканці створили стихійне сміттєзвалище. 

  • Місцева влада довгий час не реагувала на смітник. 

  • Тож екологи зобов’язали місцеве керівництво прибрати звалище. 

В Кам’янець-Подільському районі жителі утворили стихійне сміттєзвалище. Люди, не маючи можливості викинути сміття на спеціально облаштованих місцях, викидають його до посадок, ярів, балок, що є основним джерелом забруднення навколишнього середовища, кажуть екологи. 

На початку вересня до екоінспекції звернувся мешканець міста Дунаївці та повідомив про те, що за селом Куражин, що знаходиться на території Новоушицької територіальної громади, мальовничі краєвиди Дністра спаплюжені горами сміття. Екологи додають, що впродовж тривалого часу місцева влада не вживала жодних заходів щодо ліквідації цього стихійного сміттєзвалища.

Відео дня

Тож екологи зобов’язали Новоушицьку селищну раду ліквідувати смітник. Станом на початок жовтня звалище за межами села Куражин прибрали. Крім того, найближчим часом селищна рада має встановити застережливі знаки та інформаційні стенди із відомостями про заборону засмічення території та відповідальністю за вчинення вказаних дій.

— Проте, покладатися виключно на владу не варто. Кожному з нас потрібно усвідомити важливість проблеми і робити все для того, щоб правильно позбавлятися від побутових відходів. Для цього потрібно зовсім не багато: укласти договір на вивезення твердих побутових відходів з одним із комунальних підприємств вашої громади, вчасно вносити абонентську плату за вивезення сміття і головне – не кидати різноманітний побутовий непотріб на вулицях, по узбіччях, в лісі. Лише таким чином ми забезпечимо чистоту і порядок у громадах області та збережемо природну красу нашого краю, — додають екологи. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up