На майдані Незалежності нові тріщини. Як це прокоментував Новачок

На майдані Незалежності нові тріщини. Як це прокоментував Новачок
  • Востаннє майдан відремонтували влітку.
  • У вересні там з'явилися нові тріщини.
  • Як це коментують в міськраді?

Цьогоріч в Хмельницького почали широко застосовувати поточний ремонт доріг струменевим методом. Він має свої переваги. Зокрема, він є дешевшим — квадратний метр коштує близько 170 гривень, тим часом як латковий — близько 500. Крім того, ремонт струменевим методом дозволяє усувати зовсім невеликі пошкодження, тим часом для ремонту латкою потрібно знімати шматок покриття площею щонайменше 50 на 50 сантиметрів. Таким чином струменевий метод суттєво економить бюджетні гроші. Про все це раніше журналістам vsim.ua розповідав заступник міського голови Василь Новачок. 

Саме через “дешевизну” цього методу, його й обрали для ремонту на майдані Незалежності. Проте після проведення, вигляд площі обурив багатьох хмельничан. Деякі навіть стали порівнювати хмельницький майдан із Марсом. 

Крім того, слова чиновника Василя Новачка стосовно ситуації викликали ще більше невдоволення містян. Славнозвісне “А нам нормально”, яке заступник міського голови промовив під час коментаря журналістам, стало приводом створювати низку мемів та відео на цю тему. Більше про цю скандальну ситуацію можете прочитати в окремому матеріалі. 

Відео дня

З того часу минуло майже три місяці. Майдан Незалежності знову привернув увагу хмельничан. В спільноті Хмельницький Live з’явився допис, в якому йдеться про тріщини на площі. “Потрібно було не на салюти за міліони купувати, а зробити кап ремонт площі”(збережено правопис автора, - прим. ред.), - стали коментувати містяни. 

Журналісти vsim.ua теж зафіксували тріщини на майдані. Таких там є щонайменше з десяток. Із запитанням щодо цього звернулися до Василя Новачка. Чиновник сказав, що нічого не бачив. Він додав: “Ви вважаєте, що я можу бачити тріщини і ямки по всьому місту?”

  • Що ви хочете, щоб я прокоментував? Якби майдан зазнав капітального ремонту і були б якісь дефекти, то було б про що коментувати. І мене не дивує, що після поточного ремонту майдан, який капітально ремонтувався років 40 чи 50 тому, може мати якісь пошкодження, - каже Василь Новачок. 

Нагадаємо, що площу мають реконструювати. Для цього потрібно 100 мільйонів гривень, яких у бюджеті наразі немає. Раніше стосовно цього у коментарі ВСІМ Василь Новачок висловлювався так:

Читайте також:

«Та нам нормально»: Василь Новачок прокоментував свої слова про ремонт майдану

Реконструкція майдану Незалежності: що планували 4 роки тому і які перспективи

Хмельничан обурив новий метод ремонту доріг: що кажуть у міськраді

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Алексей Куракин

    Надо сдать Майдан в аренду NASA. Пусть марсоходы испытывает. Так и денег город заработает.
  • Віталій Українець

    Треба припинити купувати бітум в рф-робити з бетону!
  • Читач03

    Ну це абсурд
  • Рита Титаренко

    Землетрус спрацював! А може, на День міста там так танцювали?

keyboard_arrow_up