На нелегальному ялинковому базарі біля «Либідь Плази» оштрафували торгівців

На нелегальному ялинковому базарі біля «Либідь Плази» оштрафували торгівців
Фото Держекоінспекції
  • Ялинковий базар у центрі міста з’являється з року в рік.

  • Міські чиновники та поліція не можуть із ним нічого вдіяти.

  • За справу взялася Держекоінспекція.

З року в рік біля «Либідь Плази» з’являється нелегальний ялинковий базар. Ялинки починають продавати у середині грудня, а закінчують у переддень Нового року. Хмельничанам торгівці залишають купи сміття.

В управління торгівлі, департаменті архітектури, патрульній поліції та хмельницькому Держгеокадастрі журналістам vsim.ua сказали, що жодним чином вплинути на торгівців не можуть. При цьому перекладають відповідальність один на одного. Ділянка, де діє ялинковий базар, належить ТОВ «Либідь Плаза». Призначена вона для обслуговування торгового центру. Протягом року її використовують для паркування автомобілів.

І от за торгівців ялинками взялася Держекоінспекція. На продавців біля «Либідь Плази» наклали штраф. Адміністративний протокол склали за статтею 88-1 КУпАП. Про це журналістам vsim.ua повідомила завідувач сектору організаційно-аналітичної діяльності Держекоінспекції Наталія Сологуб. Протокол передадуть до суду, де накладення штрафу можуть підтвердити або скасувати. Тому може статися й так, що ніякого штрафу продавці не заплатять. Інші деталі щодо цієї ситуації наразі невідомі. Ми опублікуємо окремий матеріал, щойно вони з’являться.

Відео дня

Довідка. Стаття 88-1 КУпАП передбачає відповідальність за «порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах».

На своєму сайті хмельницька Держекоінспекція повідомила, що на Хмельниччині вже склали 5 адмінпротоколів за статтею 88-1 КУпАП. Наталія Сологуб уточнила, що всі ці протоколи складені на території Хмельницького.

Як зазначається на сайті, продавці ялинок повинні мати при собі ряд документів, а саме:

Якщо хоча б одного документу не буде, у Держекоінспекції обіцяють накладати на недобросовісних продавців штраф. Його сума складає від 510 до 1700 гривень. Самі ялинки при цьому можуть конфіскувати. Якщо те ж порушення станеться на території об’єктів природно-заповідного фонду, штраф буде значно більшим — від 1700 до 3655 гривень.

У Держекоінспекції закликають купувати ялинки тільки в організованих пунктах продажу. Нагадаємо, що у Хмельницькому таких є 16. Перелік ви можете переглянути за посиланням. Ялинковий базар біля «Либідь Плази» до нього не входить. Також ялинки можуть продавати на базарах.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Natasha Polishchuk

    Справді?Я сьогодні не повірила своїм очам.На асфальті в городі лежить ліс ялинок.Люди схаменіться,що ви робите , через пару днів викинете на мусор. Дурдом  ,я ще такого не бачила.Цю ялиночка виростити,потрібно роки,а люди для власної насолоди,рубають,продають, і. Пустота.
  • Alexandr Tsaruk

    а штрафують з конфіскацією? ну так отож. це називається не штраф, а барижиш - то поділися...
  • Міша Следзь

    Заробили грошей під новий рік))) а продавцям лише потрібно на 3-6 ялинок більше зрізать)))

    Генадій Токарь reply Міша Следзь

    Міша Следзь і за місце заплатить 7 ооо
  • Артем Новосельський

    бабульок поліція штрафувати може, а нелегальний ринок ялинок ні.
    НПУ давайте дійте, чи вам достатньо заплатили щоб не штрафувати за нелегальну торгівлю????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up