Нічний скандал біля ветлікарні у Шаровечці: що кажуть учасники конфлікту

Нічний скандал біля ветлікарні у Шаровечці: що кажуть учасники конфлікту
Сергій Лапенюк каже, що патрульні штовхали його і не пускали до хворої собаки.
  • Ветеринари з “районки” готують позов на патрульних.
  • Кажуть, копи перевищили свої повноваження, коли оформляли їхнього працівника.
  • Сварка почалася у ветлікарні, а продовжилася в мережі.
  • Що сталося тієї ночі, дізнавалися журналісти vsim.ua  

Тієї ночі, 1 вересня, Олександр і Сергій приїхали з дому до лікарні на виклик до хворого пса. Стаффордширський тер'єр стікав кров’ю. Першим приїхав Сергій, який живе біля лікарні. Олександр їхав на “Alfa Romeo” із Львівського шосе. За ним приїхали патрульні. Поліцейські оформили його за 130-ою і близько двох годин не пускали до хворої тварини.

Сваряться публічно

Свою версію подій першими на загал виставили медики. На офіційній сторінці ветлікарні з'явився допис-звинувачення в сторону патрульних. Написали, що ті застосовували силу і через них постраждала вагітна жінка.

Після звинувачень від ветлікарні, речник патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк вступив у публічну переписку. Заперечив усі звинувачення.

Відео дня

Що кажуть лікарі

Сергій Лапенко, лікар Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини

- Коли я приїхав, власники собаки були на місці. Потім приїхав мій колега Олександр. Хвилини через 2-3 під’їхала поліція. Їхала без проблискових маячків. Увімкнула їх, коли зупинилася. Підійшли до Олександра і сказали, що він перетнув дві суцільні лінії. Там де він їхав, такої розмітки навіть нема. Хвилин 30 вони виясняли все і почали оформляти якісь документи. Не пускали в лікарню мене і колегу.

Медики пригадують, що в цей час власник із собакою був біля них. Кажуть, що, попри всі їх прохання, поліцейські не відразу хотіли пускати лікарів до хвостатої пацієнтки. Головний лікар закладу також висловив свою думку: 

Кирило Чумаков, головний лікар Хмельницької районної державної лікарні ветеринарної медицини

- Допомога собаці була необхідна терміново. Була маточна кровотеча. Один лікар там би не впорався сам. Це не нігті обрізати. Тому викликав іншого на допомогу. На роботу їм потрібно було хвилин 35-40. Але поліція їм не дала працювати. Тримали їх 2,5 години. Це вони писати не вміють чи шифром оформляють? Не пускали до лікарні довго. Ламали, крутили, обзивали. Як гопніки себе вели. Патрульні спочатку сказали, що мій лікар порушив правила дорожнього руху. Коли зрозуміли, що той не винен, попросили документи. Потім їм показалося, що він п’яний.

«Штовхнули вагітну і погрожували зброєю»

За словами Сергія Лапенка, його колега просив лікарів дати можливість допомогти псу, а потім зайнятися оформленням усіх матеріалів. Та поліцейські не послухали його. Заявив Сергій також, що поліцейські його штовхали і від цього дісталося його вагітній дружині, яка приїхала з ним на роботу. 

 - Коли ми стояли на сходах, мене патрульний відштовхнув. Дісталося і моїй вагітній дружині. Я попросив забрати від мене руки і відштовхнув його. Мені сказали, що складуть протокол про адмінправопорушення, - каже Сергій Лапенко. - Коли я був всередині і допомагав собаці, Саша з поліцейськими був на вулиці. Ми почули крики і гуркіт. Вийшли і побачили, що два поліцейських тримають Сашу за руки. Він схопився однією рукою за стовпчик. Він казав поліцейським, що піде допоможе прокапати собаку і тоді будемо розбиратися. Вони почали тягати його.

Конфлікт із поліцією, за словами Сергія, не минув безслідно для його дружини. Вона на 8-ому місяці вагітності. За його словами, після пережитого у неї був нервовий зрив і вони ходили на обстеження до лікаря. Каже, що все стабілізувалося лише сьогодні, 5 вересня.

Версія патрульної поліції

Патрульні усі звинувачення спростовують. У прес-службі переконують, що фізичної сили чи спецзасобів ні до кого не застосовували і не погрожували. Чого затримали лікаря і що було тієї ночі, у патрульній пояснюють так:

  Роман Мартинюк, речник патрульної поліції Хмельницького.

- Водій порушив правила дорожнього руху. Він звернув до Шаровечки в сторону ветлікарні. Патрульні їхали за ним. Водій зупинився, патрульні підійшли. Водій - п’яний. Запропонували пройти експертизу. Той відмовлявся. Вони почали оформляти документи із залученням свідків. В цей момент підійшли інші лікарі і почався конфлікт.

Ветеринар Олександр відмовився проходити освідування на алкотестері “Драгер”. Тому, за процедурою, склали адмінпротокол за частиною 1 статті 130 КУпАП “Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння”. Її можуть перекваліфікувати в частину 2. За словами поліцейських, в суді вже розглядається справа по даному лікарю стосовно можливого кермування авто у стані алкогольного сп’яніння.

Після звинувачень в свою сторону, в патрульній поліції пообіцяли надати відео. Вони нібито має дати відповіді на усі запитання. У ветлікарні ж готові до кінця захищати своїх працівників. Вже готують позови до суду на патрульних поліцейських. Слідкуйте за перебігом подій разом із vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Roman Martyniuk

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1945234775694877&id=1695738720644485 - усі відео на сторінці можна переглянути.
  • Борис

    Мартинюк відомий брехун... Зі сторони поліцаів будуть тільки зручні для них уривки відео.

    Анонім reply Борис

    Вірно мовиш боря, дк рулить!!! Пам'ятно було, як дзюба на суді мекав-бекав, і його адвокатша!!!!! Поліція не надасть повне відео - бо воно розкриє всю суть справи. А ще очорнить і підірве репутацію поліції в очах громадян. Ось тому, зроблять "нарезку", вінегрет, щоб показати поліцію з кращого боку, а лікарів зробити "бухариками". Хай покажуть повне відео, без монтажу, без вирізки, тоді пан речник хай прокоментує. Хай тоді покаже подвійну суцільну, результати тесту на драгері.

    Справа з нагорним і її фінал показала, що посада вище закону, і показав як слід рішати справи по 130-й щоб держава недоотримала кошти.
  • Алекс

    Нехай оприлюднять записи з камер корів,  це все проясниться.

    Зверніть увагу на фото головного лікаря із сігарєткою,  ще б чарку а другу руку!!!

    Сергій Якубенко reply Алекс

    професія в них нервова от і курять багато) Але мутна історія якась. З відео патрульних  нічого не понятно. А закиди від лікарів серйозні
  • Анонім

    В дописі речника замість ... слід дописати "поліція". Все стане на свої місця.

    Сергій Якубенко reply Анонім

    сагласєн)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up