Новоушицька ОТГ незаконно передала у приватну власність земельну ділянку лісогосподарського призначення

Новоушицька ОТГ незаконно передала у приватну власність земельну ділянку лісогосподарського призначення
Фото Дмитра Полюховича

 

  • Мешканця громади суд зобов’язав повернути землю у державну власність.

Новоушицька селищна рада незаконно вилучила 2 гектари земель лісогосподарського призначення та безоплатно передала їх у приватну власність. Про це сьогодні, 13 липня, повідомив Хмельницький апеляційний суд.

На земельній ділянці за межами села Глибівка мешканець громади планував займатись особистим селянським господарством. Передача ділянки відбулась без згоди її постійного користувача – Новоушицького спеціалізованого лісомисливського підприємства «Поділля». Останнє перебуває у державній власності.

Новоушицька селищна рада позов визнала.

Відео дня

Представник нинішнього власника спірної землі натомість вважає, що чоловік отримав ділянку законно: ні селищна рада, ні ФОП, який виготовив технічну документацію на цю землю, не попередили його про належність ділянки іншому власнику чи до земель лісогосподарського призначення.

За словами представника лісомисливського підприємства, спірна ділянка накладається на земельну ділянку, що перебуває у користуванні НСЛП «Поділля» з 2001 року й використовується як біологічне поле. Звернень щодо зміни її цільового призначення до підприємства не надходило.

Суд встановив, що згоди на вилучення двох гектарів з земель лісогосподарського призначення підприємство не надавало.Тобто спірна земельна ділянка перебуває у приватній власності мешканця громади незаконно. Чоловіка зобов’язали повернути землю у державну власність ОДА з правом постійного користування Новоушицьким спеціалізованим лісомисливським підприємством «Поділля».

Нагадаємо, землі лісогосподарського призначення перебувають у власності українського народу і не можуть передаватися у приватну власність.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    А Олійнику це просто зійде? Напевно хапанув бабла - тепер треба і хабар повертати.
  • Vladimir T

    Ну і, що? І як тепер поживають ченуші жахраї? Невийшло заробити на 2гектарах то продадуть весь ліс? ) Була б відповідальність то такого б не було. Ну поругають і, що.

keyboard_arrow_up