Обмежень в пересуванні військовозобов'язаних країною не буде, — Валерій Залужний

Обмежень в пересуванні військовозобов'язаних країною не буде, — Валерій Залужний

Дію відповідного документу сьогодні скасовано.

Починаючи з 5 липня у соціальних мережах точиться жваве обговорення нових правил виїзду військовозобов'язаних за межі їхніх місць проживання. 

До прикладу, дописувачі обурювались необхідністю отримувати дозвіл на виїзд за межі області у військкоматі.

Проблема набула широкого суспільного резонансу. Сьогодні з цього приводу у своєму Телеграм-каналі  зробив заяву Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний

Відео дня

Він повідомив, що 6 липня відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача ЗСУ. Зокрема, розглядалося питання про “Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час”. 

Валерій Залужний підкреслив, що цей документ був призначений для внутрішнього використання і не обмежував права та свободи громадян. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян. Все це дискредитує Збройні Сили України та військово-політичне керівництво держави. 

Тому Начальник Генерального штабу ЗСУ прийняв рішення про скасування дії Порядку з відправленням документа на доопрацювання. 

Оновлений документ складуть на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. 

“Як Головнокомандувач Збройних Сил і громадянин України закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави,” - йдеться у Телеграм-каналі Валерія Залужного.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up