Основні фейки про роботу під час війни, які поширювали росіяни

Основні фейки про роботу під час війни, які поширювали росіяни

Дізнавайтесь що брешуть ворожі пропагандисти про роботу українцям та яким чином вони маніпулюють людьми. 

Ворожа пропаганда щодня вкидає в наш інформпростір масу нових фейків. рашисти брешуть про все на світі, щоб навести хаос в українському суспільстві та посіяти паніку. Все тому, що окупанти не можуть перемогти наших захисників в чесному бою на фронті. 

Цього разу роспропаганда націлилась на болюче для українців питання — роботи. Аби ви могли з впевненістю довіряти тому, що читаєте, публікуємо для вас підбірку нещодавніх фейків росіян про роботу в Україні під час війни та одразу подаємо спростування від Центру протидії дезінформації..

Основні фейки про роботу без нормованого часу:

Фейк — роботодавець вимагає, щоб я працював віддалено 7 днів по 10 годин. Нічого йому не докажеш.

Відео дня

Спростування — згідно Закону «Про фрілансерів», кількість відпрацьованих годин не може перевищувати 40 годин на тиждень, а кількість базових днів не може перевищувати 6 днів на тиждень.

Фейк — я можу працювати понад 40 годин на тиждень, але роботодавець каже, що це буде порушення трудового законодавства.

Спростування — в такому разі оплата здійснюється в подвійному розмірі погодинної ставки.

Фейк — я працюю в IT, віддалено, тому трудовий стаж не йде та пенсії не буде.

Спростування — Рада ухвалила Закон №5161, що визначив поняття трудового договору з нефіксованим робочим часом, який зможе використовуватися роботодавцями у разі, коли у них виникає потреба у залученні працівників на нерегулярній основі для виконання тих чи інших робіт, непостійного, але повторюваного характеру, що характерно для фрілансу.

Основні фейки про звільнення з роботи у воєнний час:

Фейк — робітник не з’являється на роботі, а телефон вимкнений. Такого працівника неможливо звільнити.

Спростування — статтю 36 Кодексу законів про працю доповнили пунктом 8-3 і тепер підставою для звільнення є відсутність працівника на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці поспіль.

Фейк — я вважаю, що мене звільнили незаконно. Копію наказу про звільнення я не отримав. Строк пройшов.

Спростування — строк звернення до суду за вирішенням трудових спорів – 1 місяць з дня вручення копії наказу та 3 місяці з дня отримання письмового повідомлення про суми виплат при звільненні.

Фейк — я власник заводу, який у зв’язку з відсутністю сировини, не працює. Тепер нікого не можу звільнити.

Спростування — неможливість забезпечення працівника роботою – це додаткова підстава розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця згідно пункту 6 статті 41 Кодексу законів про працю. При такому звільненні не застосовують гарантії, передбачені статтею 49-2 цього ж документу.

Нагадаємо, російська брехня торкнулась безпосередньо й Хмельниччини. Від 24 лютого ворог близько 8 разів спробував деморалізувати мешканців області. Що вигадували русняві пропагандисти читайте в підбірці Ворожі фейки про Хмельниччину: зібрали поширені вигадки росіян

Фільтруйте інформацію, читайте лише перевірені новини та не піддавайтесь паніці. А фейки росіян дізнавайтесь на vsim.ua. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up