Про що брехали росіяни 4 серпня: фейк-дайджест за день

Про що брехали росіяни 4 серпня: фейк-дайджест за день

Дізнавайтесь що "свіжого" придумали ворожі пропагандисти та яким чином вони маніпулюють людьми. 

Ворожа пропаганда не втомлюється брехати. Щодня вони вивергають тонни неправдивої інформації. Все  Тож для того аби дестабілізувати український народ та посіяти паніку. Адже рашисти не можуть перемогти наших захисників в чесному бою. 

Аби ви могли з впевненістю довіряти тому, що читаєте, будемо щодня публікувати для вас підбірку фейкових новин росіян. 

Про що брехала роспропаганда 4 серпня:

русняві брехуни цього дня вкотре вигадати масу фейків та маніпулятивних меседжів, аби заплутати українців. 4 серпня вони брехали так:

Відео дня

Нагадуємо, все вищесказане є брехнею та покликане деінформувати українців.  Крім того, ворог запустив дезінформаційні та маніпулятивні кампанії, що відбуваються на тимчасово окупованих територіях:

В Центрі протидії дезінформації пояснюють, як працює механізм «ефект первинності» коли потрібно подати брехню. Успіх пропаганди полягає в тому, що дезінформація досягла аудиторії раніше, ніж правда. При надходженні суперечливої інформації, перевірити яку швидко неможливо, особа схильна надавати перевагу тій інформації, що надійшла першою.

Як приклад, у соцмережах поширюється відео з військовим підрозділом сил ТрО, що нібито був перекинутий із Закарпаття до Харківської області. Через відсутність військової підготовки та зброї, окрім декількох автоматів, військові просять керівництво країни врятувати їх від неминучого знищення ворогом.

На офіційних ресурсах ЗСУ з’являється повідомлення із спростуванням інформації: «сили ТрО із вказаного регіону на лінію фронту не залучались, а згаданого у відео підрозділу взагалі не існує». Але оприлюднена інформація може сприйматися аудиторією як спроба виправдання за дії командування сил ТрО. Отже, «ефекту первинності» досягнуто.

російська брехня торкнулась і Хмельниччини. Від 24 лютого ворог близько 8 разів спробував деморалізувати мешканців області. Що вигадували русняві пропагандисти читайте в підбірці Ворожі фейки про Хмельниччину: зібрали поширені вигадки росіян

Фільтруйте інформацію, читайте лише перевірені новини та не піддавайтесь паніці. А фейки росіян дізнавайтесь на vsim.ua. 

До слова, дайджест фейкових новин русні за 3 серпня читайте в підбірці за посиланням

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up