Перехід на зимовий час: коли та як переведуть годинники в Україні

Перехід на зимовий час: коли та як переведуть годинники в Україні
ua.depositphotos
  • Кожного року українці переводять стрілки годинників на літній і зимовий час. 2020-й рік не стане винятком.

Перехід на літній і зимовий час в Україні відбувається згідно із постановою Кабінету міністрів №509 "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року. Датою переходу на зимовий час традиційно є остання неділя жовтня.

У 2020 році переводити стрілки українці будуть у ніч на неділю, 25 жовтня. Перемістити стрілки слід на одну годину назад. Зазначимо, що чимало сучасних гаджетів переводять час автоматично.

Варто пам'ятати, що такий перехід є непросте випробування для нашого організму, багатьом людям складно швидко звикнути до іншого режиму дня. Також переведення годинників може викликати дратівливість, перепади настрою та, навіть, депресію.

Відео дня

Тож, аби перехід на літній час був менш стресовим, фахівці рекомендують підготуватися:

- за кілька днів до переведення часу варто почати лягати спати трохи пізніше. Слід кожні два дні "зсувати" графік на 15 хвилин.

- краще дотримуватися правильного раціону харчування та пити багато рідини.

- потрібно висипатися.

- необхідно більше часу проводити на свіжому повітрі. 

Навіщо переводити годинники?

Переводити годинники на "літній" і "зимовий" час вперше почали у 1908 році у Великій Британії. Зробили це, щоб зекономити електроенергію. А в СРСР стрілки годинника почали крутити з 1981 року. Україна і досі підтримує цю "традицію" та двічі на рік, зміняє час — в останню неділю березня перехід на так званий "літній" та останньої неділі жовтня — на "зимовий". Слід зазначити, що наразі перехід на сезонний час проводиться більш ніж у ста країнах світу. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • гость

    Когда уже закончится этот бардак?
  • Володымир

    Кто то экономит а на здоровье наплевать
  • Александр Москаль

    Летнее время самое то...
  • Світлана Олійник

    Кожен рік підіймають питання про те ,щоб уже зупинитись з цими переходами, але нічого не змінюється ...

    tom talking reply Світлана Олійник

    привет Светлана Олинйнык пишу тебе с таким вопросом вот ты говоришь печему да почему не остатся на одном времени а теперь приставь вот на минучку приставь себе ситуацию вот если ты работаешь то ты поймёшь к чему я  вот с утра на рабту людям с утра в 07:00 - 08:00 где то так и ты вот ты приставь зимой тебе на работу когда  в 07:00 темно ведь поверь я то знаю что такое 07:00 и когда луче зимное время ... так что луче переходить на зимное время  но ... с росветом как раз совпадает время тогда так что подумай ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up