Petya.A може повернутися. СБУ попереджає про нову кібератаку

Petya.A може повернутися. СБУ попереджає про нову кібератаку
  • З'явилося повідомлення про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки.
  • Цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії.
  • Можливо, діятимуть хакери за сценарієм атаки, яка була 27 червня цього року.  

Служба безпеки України попереджає про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки.  У службі зауважили, що атака може бути здійснена з використанням оновлень, в тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення.

Як вказано у повідомленні, цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії. Основна мета – порушити штатне функціонування інформаційних систем. Це допоможе дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відео дня

Фахівці служби зазначили, що механізм реалізації атаки буде подібним до кібератаки, проведеної в червні 2017 року.

Нагадаємо, 27 червня, комп’ютерний вірус Petya.A вразив сайти "Укрпошти" та "Нової Пошти". У деяких хмельницьких магазинах та супермаркетах не можна було розрахуватись платіжними картками. 

Для захисту від можливої атаки СБУ рекоменує:

  • оновити сигнатури антивірусу на серверах і робочих компютерах;
  • здійснити резервування інформації, що оброблюється на комп’ютерному обладнанні;
  • забезпечити щоденне оновлення системного програмного забезпечення.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alex Matytsin

    Всегда нужно помнить про безопасность ПК и в этом плане всегда рекомендую ставить нормальный антивирус и утилиты по сканировке. На сайте https://veadug.com/148-spybot-search-destroy.html реально всегда  скачать их бесплатно быстро.

  • Мастер Автополив

    По моему жизненному опыту, вирусы постоянно усовершенствуются, а вот люди нет.(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up