Питання-відповідь. Як отримати водійські права

Питання-відповідь. Як отримати водійські права
  • Пройти навчання в автошколі, скласти іспити і оглянутись у лікаря - саме це потрібно, аби отримати посвідчення водія. 
  • Заплатити доведеться за навчання, а також 227 гривень за водійські права. 
  • Які документи потрібні і в яку автошколу можна піти? 

Керувати автомобілем дозволяється лише при наявності посвідчення водія. Отримання водійських прав залишається однією з найбільш популярних послуг, які надають у сервісних центрах МВС. Для тих, хто хоче отримати посвідчення вперше, доведеться пройти чотири етапи і заплатити 227 гривень. Водійські права дійсні протягом 30 років. Про це йдеться на сайті lawportal.com.ua.

Як отримати водійські права

В автошколі навчать ПДР і їздити на машині

Перш за все, хмельничанам варто визначитись із навчальним закладом, у якому вони будуть проходити курси водіння. Терміни та вартість навчання на курсах водіння залежать від обраної категорії транспортних засобів. Для запису в автошколу необхідно подати наступний пакет документів:

Відео дня
  • заява із зазначенням місця проживання та категорії ТЗ
  • паспорт і копія ІПН
  • 4 фотографії розміром 3,5х4,5
  • медична довідка

Після закінчення курсу навчання здаються внутрішні іспити з ПДР та водіння. Після проходження навчання видають свідоцтво, термін дії якого становить 10 років.

Прав не дадуть без медичної довідки

Для того, щоб отримати водійські права, потрібно пройти медичний огляд. Лікар має видати довідку про придатність до керування транспортним засобом. Медичний огляд включає в себе не лише загальне обстеження, але й здачу аналізів. 

Іспити треба пройти і у сервісному центрі

Іспит на водійські права можна здати у будь-якому сервісному центрі МВС без прив'язки до прописки. Для проходження тестування необхідно подати наступний пакет документів:

  • заява 
  • копія ідентифікаційного коду
  • документ, що засвідчує особу
  • медична довідка
  • квитанція про сплату державної послуги
  • свідоцтво про закінчення курсів з підготовки водіїв

Екзамен для отримання водійського посвідчення складається з двох частин. Спочатку здається 20-хвилинне комп'ютерне тестування, у якому буде 20 питань. Після цього допускають до практики. Але лише за умови, що ви вклалися у час і не зробили більше двох помилок. Потрібно буде також показати як керуєте автомобілем. 

Посвідчення дають за 5 днів

Права видаються через 5 робочих днів. Посвідчення видається особисто. Потрібно буде лише розписатись за отримання і показати паспорт. Вам назад віддадуть свідоцтво про закінчення автошколи, а також екзаменаційну картку та медичну довідку.

Вартість отримання водійських прав складає 227 гривень. 

Перелік автошкіл Хмельницького

Сервісний центр МВС у Хмельницькій області на своєму сайті пропонує 12 автошкіл, де можна пройти курси водіння. Журналісти vsim.ua підготували для вас карту. Натиснувши на мітку, можна побачити, по яких категоріях транспортних засобів проводять навчання у тому чи іншому закладі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up