Німецький банк надасть гроші на розбудову житла для ВПО в Хмельницькій області

Німецький банк надасть гроші на розбудову житла для ВПО в Хмельницькій області
  • Між Україною та німецьким банком підписали грант на 24,2 мільйона євро.

  • Ці кошти підуть на створення житла у чотирьох областях. Серед них — Хмельницька. 

Хмельниччина стала однією із областей, в яких відбудовуватимуть житло для внутрішньо переміщених осіб. Про це інформує Мінінтеграції. 

Так, 7 грудня між Мінреінтеграції, німецьким банком KfW та Українським фондом соціальних інвестицій було підписано грантову угоду на 24,2 мільйона євро. Цей грант призначений для створення енергоефективного житла для переселенців.

Для участі у проєкті відібрали 8 об’єктів. Вони розташовані у Дніпропетровській, Львівській, Харківській і Хмельницькій областях.

Відео дня

Згідно проєкту житло для ВПО планують створювати шляхом реконструкції наявних будівель та спорудження нових. А під час робіт використовуватимуть сучасні енергозберігаючі технології.

Також в рамках проєкту планують реалізувати низку соціальних програм для підтримки ВПО та розвитку потенціалу громад, які їх прийняли. Згідно цього гранту планують забезпечити соціальним житлом приблизно 700 переселенців. 

До слова, із 2008 року й дотепер уряд Німеччини виділив через банк KfW майже 120 мільйонів євро у вигляді грантів для розвитку соціальної інфраструктури в Україні. 

— Ми високо цінуємо допомогу Уряду Німеччини, яка сьогодні є вагомою як за обсягами, так і за сферами спрямування. Дуже важливо, що одним із таких напрямів було визначено підтримку внутрішньо переміщених осіб, які втратили своє житло або змушені були залишити його внаслідок російської агресії, – наголосила Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віталій Васільєв

    А чому тільки ВПО??? А як же інші діти сироти наприклад які роками стоять на квартирному обліку і немає їм куди подітись. Наші ВПО які тікали від війни щей статки такі з собою прихопили такі що можуть придбати собі житло ну є звичайно бідні також але не багато. ВПО з розпухшими мордами і животами розїжають на крутих дорогущих тачках і ніхто їх не чіпає а наших хлопців Хмельничан так зване ТЦК відновлює як собак і відправляє на смерть відвойовувати ті території з яких ВПО втекло досить гроші їм платять просто так то давайте їм іще котеджів набудуємо а наші люди які роками чекають житла хай далі живуть при своїх інтересах. Не соромно вам ні??? Ганьба
  • Саша Шпак

    Куди будувати на дворі війна. Ніхто не знає що завтра буде. Чи в голові тільки гроші порозкрадати які надійдуть. Що за люди українці такі

    Anatoliy Buchenko reply Саша Шпак

    Це не українці, це німці такі. А гроші потрібно брати і будувати. Це не кредит, а грант.
  • ЧитачЧитачів

    Та всі і так знають куди піде левова частка цих грошей.
  • Юрій Гудок

    Не спішіть розбудовувати. Ситуація так складається що ще під..си. Через пару місяців можуть бути під Києвом

    Anatoliy Buchenko reply Юрій Гудок

    Не можуть і не будуть. Якби кацапи могли це зробити, ти б такі коменти писав би з Португалії...

keyboard_arrow_up