Площу біля "Сілістри" і фонтан закоханих за 4,6 мільйона можуть зробити тернополяни

Площу біля "Сілістри" і фонтан закоханих за 4,6 мільйона можуть зробити тернополяни
Проект фонтану на площі Свободи розробили у 2015 році.
  • Площу на розі вулиці Свободи і проспекту Миру планують капітально відремонтувати у 2017-ому.
  • Головною родзинкою площі має стати фонтан закоханих.
  • На усі роботи передбачено 4,6 мільйона гривень. За таку суму ремонт захотіли робити тернополяни.

У Хмельницькому в 2017 році запланували відремонтувати відразу три фонтани і побудувати один новий. На все з бюджету виділили близько 11 мільйонів гривень. Перший із фонтанів уже запустили. Водограй в парку Чекмана за 1,2 мільйона поки працює в тестовому режимі.

Триває ремонт фонтану на привокзальній площі і будівництво водограю в дендропарку. За словами начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Василя Новачка, вони мають запрацювати восени.

Відео дня

Єдиний із чотирьох фонтанів, який ще не починали робити - на площі біля "Сілістри". Її 31 травня на сесії міськради перейменували на площу Свободи. Тут планують капітально відремонтувати лише нижній майданчик. Коли візьмуться за верхній, поки точно невідомо.

 - Не знаю чому, але коли розробляли проект, то верхню чашу не включили. Як мені пояснили, тоді були сумніви кому вона належить. Думали, що «СВ». В мене немає сумнівів, що вона належить місту. Тому зараз замовили проект на капітальний ремонт верхньої чаші. Цього року коштів на це вже немає. Можливо, наступного, - каже Василь Новачок.

Нижню частину площі хочуть зробити цього року. На все виділили 4,6 мільйона гривень. Головною родзинкою тут має стати фонтан закоханих.

 - Проект фонтану закоханих дуже яскравий і відрізняється від усіх інших. Всередині фонтану через місток буде куля з прозорого пластику. Тут зможуть знаходитися люди, коли буде падати вода. Дуже гарно має бути, - каже начальник управління ЖКГ Хмельницької міськради Василь Новачок.

Ремонт площі і фонтану можуть зробити тернополяни. На тендері, який відбувся вчора, 6 липня, ТОВ "ТОМ-ІнвестБуд" запропонувала на 24 тисячі гривень меншу ціну, ніж хмельницьке ПП СПОРТ- ПРОГРЕС.

 - Переможець тендеру має надати нам усі документи. Якщо з ними все буде в порядку, то ми підпишемо угоду і виконавець візьметься за роботу. Якщо ні, то перевірятимемо документи іншого учасника і працюватимемо з ними, - розповів vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ Володимир Путін. 

Після отримання документів, управління ЖКГ матиме п’ять робочих днів на їх перевірку. Вже наступного тижня може стати відомо, хто робитиме капремонт площі Свободи. Слідкуйте за новинами Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег

    дурна назва

    Сергій Якубенко reply Олег

    площа Потапа і Насті) В мене з цим асоціюється та площа)
  • Сергій Якубенко

    Проект виглядає класно. Та реальність розчарує бо зроблять не так класно, як намалювали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up