Ремонт парків і вулиць Хмельницького: як роблять і що встигнуть до літа (ФОТО)

Ремонт парків і вулиць Хмельницького: як роблять і що встигнуть до літа (ФОТО)
  • У місті одночасно тривають ремонти декількох парків і вулиць.
  • На роботи з бюджету Хмельницького йдуть мільйони.
  • Як зараз просувається робота і що планують закінчити до літа? 

У Хмельницькому за рік хочуть побудувати чи відремонтувати відразу чотири фонтани. Виділили з бюджету на це майже 10 мільйонів гривень. Взялися в місті вже й за дороги й пішохідні доріжки. Ми обрали кілька ділянок і перевірили, як проходять ремонти в парку Чекмана, на вулиці Кармелюка, в Дендропарку і на привокзальній площі, бачили журналісти vsim.ua.

Фонтан у парку Чекмана досі не працює

Відео дня

Спочатку ми завітали у парк Чекмана. Місцевий фонтан за 1,2 мільйона гривень попередньо планували відкрити напередодні травневих свят. Не вийшло. Фонтан вже обкладений гранітною плитою, але досі не готовий. Роботи тут не ведуться.

За словами начальника управління ЖКГ, у всьому винен недобросовісний підрядник. (ТОВ “Поділляпромжитлобуд” - прим. автора). Каже, що він не виконує усіх зобов’язань. Через це фонтан має запрацювати пізніше. Попередня дата, яку називає комунальник – 1 червня.

Читайте також: Чи вплинула критика хмельничан на проекти фонтанів? Фінансова і естетична сторона питання

Дві доріжки за 1,5 мільйона

Парк Чекмана пішохідною доріжкою за 868 тисяч гривень мають з’єднати із Гречанами. З квітня її почали прокладати від Олімпійської до «чортового колеса». Роботи тут йдуть за планом і працівники уже завершують мощення плитки. Зі сторони Олімпійської усе готово. Фінішувати, як говорять в управлінні ЖКГ, планують до 1 червня.

Техніка знищила всі насадження вздовж майбутньої доріжки.

Першу велодоріжку в Хмельницькому мали відкрити ще минулого року. Та завершити її будівництво, яке обійшлося бюджету в 609 тисяч гривень, не встигли. Комунальники кажуть, що на заваді стала погода. Зараз вона вже готова, та досі не відкрита. Думають зробити це на Велодень-2017.

Читайте також: Хмельницька мерія запланувала будівництво велодоріжок, на які не має грошей

На Кармелюка все тільки починають

В поточному році планують розширити і відремонтувати вулицю Кармелюка. На це передбачили 11,6 мільйона гривень. Роботи тут поки на початковій стадії. Комунальники демонтують бордюри. Права смуга майбутньої дороги, якщо підніматися вверх по вулиці, розрита. Тут тільки взялися за підготовку місця, де кластимуть асфальт. Електроопори, що стоять посеред майбутньої дороги, також ще не демонтували. За словами Василя Новачка, роботи тут ще дуже й дуже багато. Чиновник надіється, що здадуть вулицю до кінця року.

На частині вулиці тротуарів через ремонт немає взагалі. Пішоходи змушені йти по дорозі поряд із машинами.

Читайте також: Вулицю Кармелюка розширять, але маршрутки по ній не ходитимуть

У Дендропарку фонтан буде посеред клумби

У Дендропарку взялися за новий фонтан. З’явитися він має за Меморіалом слави. Також відремонтують пішохідні доріжки. На все піде 2,9 мільйона гривень. Та усі роботи тут поки припинили. Як кажуть в управлінні ЖКГ, виникли проблеми із проектом. Після його коригування мають відновити будівництво. Можливо, це буде в травні.

В Дендропарку демонтували весь бордюр з пішохідних доріжок і поскидали його в старий фонтан.

Місце для нового фонтану вже підготували. Він стоятиме посеред клумб.

Міняють проект фонтану через критику

На привокзальній площі місце, де будують фонтан, загороджено парканом. За ним - купа щебеню і будка з інструментом. Роботи над водограєм, який обійдеться місту майже в 2 мільйони гривень, призупинили. У міськраді вирішили змінити проект. Василь Новачок каже, що старий отримав чимало критики. Тому його зовнішній вигляд буде іншим.

Крім фонтану біля вокзалу хочуть встановити лавочки, освітлення, облаштувати газони і висадити дерева. Нагадаємо, що реконструкція тутешньої площі тягнеться з 2014 року.

Читайте також: Як виглядатиме залізничний вокзал у Хмельницькому? (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віталій

    Поскоріш це закінчилось
  • Илюсь Вова

    Доріжка в парку Чекмана вже готова і можна спокійно ходити і їздити на велосипеді
  • Valera Rosanov

    це все ля-ля шо підрядники не ті і проекти якісь не такі. гроші промивають вот і тре шось придумати для затримки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up