По пивку і до праці: як роблять п’єдестал під пам’ятник Героям Небесної сотні

По пивку і до праці: як роблять п’єдестал під пам’ятник Героям Небесної сотні
  • Пам'ятник на Соборній робить ФОП Роман Албул. Він найняв працівників, які облаштовують п'єдестал.
  • На робочому місці чоловіки розпивали пиво. Журналісти зафіксували у се на фото і відео.
  • Перед поліцейськими робітники виправдовувалися і казали, що пили не вони.

«Вчора пив до дванадцяти. А сьогодні - ні. А чиї бутилки, не знаю. Тут кожного ранку після вечора поляни стоять», - так виправдовувався перед поліцейськими робітник, який облаштовує місце під пам’ятник Героям Небесної сотні.

Як «запалили» з пивом

Те, як пили працівники, побачили журналісти vsim.ua. Троє чоловіків в робочій формі сиділи на фундаменті і смакували «Хмельпивом». Випивши, приступили до роботи. Вони працюють над п’єдесталом для пам’ятника Героям Небесної сотні. Зафіксували усе це на камеру і викликали поліцію.

Відео дня

На годиннику - 11:36. Патрульні приїхали хвилин за 30. По дорозі зателефонували і пояснили затримку заторами на дорогах. Сказали, що їхали із Південно-Західного району.

«Я на вас в суд подам»

Поліція приїхала і відразу попрямувала до робітників. Ті попросили зачекати. Пояснили, що мають розрівняти суміш, яку залили. Інакше та застигне. Поки ті працювали, патрульні розпитали нас, чи дійсно чоловіки пили. Показали їм фото і відео підтвердження.

Після цього до патрульних підійшов один з робітників. Вислухав причину приїзду поліції і почав заперечувати, що вживав алкоголь.

  • «Вчора пив до дванадцяти. А сьогодні - ні. А чиї бутилки, не знаю. Тут кожного ранку після вечора поляни стоять, - почав пояснювати чоловік.

Потім чоловік, який журналістам представлятися не захотів, відійшов і почав комусь телефонувати. Після короткої розмови повернувся до патрульних і почав лякати їх судом. Сказав, що його колеги все знімають на відео і потім покажуть це "кому потрібно". Поліцейські вислухали і запропонували поїхати в медзаклад для проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння. Чоловік відмовився.

Як можуть покарати

Далі патрульні склали адмінматеріали. Чоловік дав письмові пояснення про відмову від тесту. На порушників, якщо їх визнають винними, чекає покарання за статтями 178 (розпивання алкогольних напоїв в заборонених місцях) і 179 (розпивання спиртних напоїв на виробництві) КУпАП. Максимальний штраф по кожній із них - всього 85 гривень.

За даними патрульної поліції Хмельницького, з початку року складено 2422 адмінматеріали за статтею 178. Ще 13 випадків оформили за статтею 179. Серед порушників за розпивання на робочому місці був лаборант із дитячої лікарні, працівник школи і оператор автозаправки.

ОНОВЛЕНО: В поліції vsim.ua повідомили, що троє працівників все ж надумали пройти тест на алкоголь. В одного з них виявили 0,4 проміле (на головному фото). В інших тест показав 0. Правоохоронці припускають, що за час, поки чоловіки думали проходити тест чи ні, алкоголь вийшов з організму. На робітника, в якого виявили 0,4 проміле, склали адмінматеріали за статтею 179 КУпАП (вживання алкоголю на виробництві, штраф до 85 гривень). Також поліція подала запит на те, чи оформлений він як офіційний працівник. Якщо ні, то він понесе відповідальність за стеттею 179 (розпивання алкоголю в громадському місці, штраф до 85 гривень). 
Також vsim.ua стало відомо зі слів заступника міського голови Анатолія Нестерука, що чоловіки працюють на ФОП Віктор Войцехівський. Саме із ним  заключив договір на виконання робіт ФОП Роман Албул.

Довідково: Конкурс на кращий проект пам’ятника провели ще в 2014 році. Перемогла робота Романа Албула. Відтоді міськрада і скульптор тривалий час не могли віднайти спільної мови на рахунок того, хто і що має робити. Взялися за втілення проекту цього року. на все виділили майже 3.7 мільйона гривень. За ці кошти на місці, де колись стояв пам’ятник Затонському, облаштують зону для відпочинку, пішохідну зону і встановлять пам’ятних із бронзи висотою 6,5 метрів. Кошти освоює фізична особа-підприємець Роман Валерійович Албул. Як розповіли vsim.ua в управлінні капітального будівництва, він самомтійно займається вибором підрядників, які виконують усі роботи.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Сергей Пурык

    До кого ж домахатись як не до простих людей(

    Сергій Якубенко reply Сергей Пурык

    то як прості то нехай порушують. маразм все сильніший

    Сергей Пурык reply Сергій Якубенко

    Хоть би читали свій маразм який пишите

    Сергей Пурык reply Сергій Якубенко

    Маразм що за годину бухі стали не бухими з 0 проміле , вони сутки думали їхати на експертизу чи ні?
  • Сергей Пурык

  • Viktor Vojcehovski

    Якби це були свідомі та порядні журналісти вони б підійшли до цих робітників і попередили їх що в Україні діє зокон який забороняє розпивати пиво в громадський містях і попросили їх це не робити , в іншому разі вони будуть змушені звернутися до поліції.( Я впевнений що більша кількість населення України не догадуеться що в нас є такі закони.) І тільки після того коли не було б ніякої реакції звонити до поліції. А так як журналісти це зробили за кущів (нагадує колишнє ГАИ)  це дешевий піар. Можу таким журналістам дати пораду . Ідіть в парк ім.Чекмана там через кожних  100 метрів для вас буде робота.

    Vlad Vinski reply Viktor Vojcehovski

    Та це не в громадських місцях, це на роботі. Журналісти все правильно зробили.

    Сергій Якубенко reply Viktor Vojcehovski

    Тут дуже доречний вислів " Незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення". То демонстративний показ таких алкоробітничків кращий метод поширення знань законів ніж ходити кожному і читати кодекси

    Viktor Vojcehovski reply Сергій Якубенко

    На рахунок алкоробітників то експертиза яку провели на стан спяніння показала що всі тверезі , і працівники поліції вибачились перед хлопцями за то що відривали їх від роботи.

    Сергій Якубенко reply Viktor Vojcehovski

    своїх работнічків захищаєш? то хоть почитай шо каже поліція.

    Viktor Vojcehovski reply Сергій Якубенко

    Анонім reply Viktor Vojcehovski

    Це ви про тест IQ з  нулем??? То це справді відповідає дійсності!
  • Сергій Якубенко

    Коли вже порозумнішають такі, що захищають алкоголізм на роботі? Захищають певно бо самі так роблять. От вам і відповідь чому так живемо. Працювати нормально не хоче ніхто. Тільки ниють "ДАЙТЕ зарплату". Зрозумійте кінець в кінців. Зарплату не дають, а заробляють. І працювати потрібно, а не бухати на робочому місці. Неважливо шо це за робота. Як би ви заспівали, якби стоматолог бухнув і вам робив зуби потім? А тут бидло випило і пішло пам"ятник робити. Потім він десь покоситься як той, що в дендрику. Тоді я з радістю почитаю коментарі захисників робочого алкоголізму.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up