Повітряні сили попередили: через ворожі дрони-камікадзе тривога може тривати довше

Повітряні сили попередили: через ворожі дрони-камікадзе тривога може тривати довше
Фото з відкритих джерел
  • Тривоги тепер тривають довше. Особливо в західних областях.
  • Військові пояснили чому.

Через збільшення застосування російськими військами іранських дронів-камікадзе, повітряні тривоги можуть тривати довше.

Про це 12 жовтня повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Чому так довго тривоги? Одразу поясню це мешканцям західних областей та інших, - зазначив. - Тому що швидкість дрона не є високою 120-150 км на годину. І він начебто довго летить і може корегувати маршрут. Таким чином тривога буде дещо довшою».

Відео дня

Нагадаємо, 11 жовтня над Хмельниччиною збили ворожий іранський дрон-камікадзе «Shahed-136».

12 жовтня очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій уточнив, що уламки дрона впали в Шепетівському районі. Жодних руйнувань, травмованих чи загиблих осіб внаслідок цього немає.

Довідка:

Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину масою від 40–50 кілограм. Імовірно, ефективна дальність польоту «Shahed-136» становить від 1000 кілометрів з можливістю доставляти бойову частину вагою 50 кілограм.

Заявлено, що максимальна дальність польоту — 2500 кілометрів. Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун MD 550 або 3W, тому політ ударного дрону можливо почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом протиповітряної оборони, а виявити — за допомогою радару.

Додамо, військові зазначають, що ці безпілотники летять на низькій висоті. Відтак, їх важче виявити та збити нашій ППО. Однак, українські захисники вже майстерно збивають дрони. 
Так, лише цієї ночі на півдні збили 8 «Shahed-136».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрей Гришнюк

keyboard_arrow_up