“Республіка” для туриста: де поїсти, переночувати і на що подивитися

“Республіка” для туриста: де поїсти, переночувати і на що подивитися
Фото з сайту 20minut.ua
  • З 31 серпня по 2 вересня у Хмельницькому “відгримить” фестиваль “Республіка”.
  • На фест з’їдуться не лише мешканці з найближчих міст чи сіл, але й туристи з усієї України.
  • Журналісти vsim.ua підготували огляд їдалень, місць для ночівлі та цікавинок Хмельницького.

Фестиваль “Республіка” переїхав у Хмельницький. З 31 серпня по 2 вересня на території Молодіжного парку понад 40 гуртів та виконавців з різних країн виступатимуть на трьох сценах. Перший день для всіх відвідувачів на територію фестивалю буде вільний.

На фест з’їдеться не лише молодь з найближчих міст та сіл, але й приїдуть гості зі всієї України, а можливо, і з-за кордону. В першу чергу, туристи шукають місце для ночівлі. Крім того, важливо знайти, де смачно поїсти. А у вільний час можна подивитись на цікаві пам’ятники, фонтани та мурали. Журналісти vsim.ua зробили огляд їдалень, дешевого житла та цікавих місць Хмельницького.

Про бюджетне житло

Публіка, яка приїде “гудіти” на фестиваль зможе оселитися у платному кемпінгу на території Молодіжного парку. Там планують встановити до 400 наметів. За проживання на всі три дні фесту потрібно буде заплатити 150 гривень.

Відео дня

Гості фестивалю можуть ночувати і у готелях або хостелах. Ми підібрали ТОП-5 найдешевших варіантів до 150 гривень за добу.

Про дешеві обіди

Півроку журналісти vsim.ua перевіряли хмельницькі їдальні. За цей час ми встигли скуштувати обіди у 21 закладі харчування. Більшість з них знаходиться у центральній частині міста. Ситно поїсти у Хмельницькому можна в середньому за 50 гривень.

Місця, які варто відвідати

Пам’ятки архітектури

У Хмельницькому нараховується 115 пам’яток архітектури. Це історичні будівлі, які знаходяться переважно у центральній частині міста. На кожній з них розміщена табличка з QR-кодом. Просканувавши його за допомогою телефону, можна буде прочитати коротку інформацію про пам’ятку.

Пам’ятники

Пам'ятники, монументи і просто скульптури. У Хмельницькому таких можна зустріти близько 30. Одні знаходяться у всіх на виду, інші ж загублені по цілому місту.

Мурали

Хмельницький ще не може похизуватися такою кількістю муралів, як у Кам’янці, де раніше проводився фестиваль “Республіка”. Ми нарахували у місті 15 великих арт-об’єктів. Малювали їх художники з Хмельницького, Одеси, Харкова. Чимало з них розміщені на багатоповерхівках. Після цьогорічної “Республіки” у Хмельницькому має з’явитися ще декілька креативних муралів.

Фонтани

У Хмельницькому є 5 фонтанів. Найстарішим з них можна назвати фонтан-кулю у сквері Шевченка. Він запрацював ще у 2014 році. Ще четверо водограїв оновили протягом двох останніх років. Минулого літа відкрили водограй у парку Чекмана. Трохи пізніше запустили пішохідний фонтан біля залізничного вокзалу. Вже у травні цього року включили оновлений водограй у Дендропарку, а в середині серпня запрацював фонтан закоханих біля “Сілістри”.

Фонтан-куля у сквері Шевченка
Фонтан в парку Чекмана
Фонтан на залізничному вокзалі
Фонтан в Дендропарку
Фонтан біля "Сілістри"

Читайте також: 10 цікавих фактів про фестиваль “Республіка” у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up