10 цікавих фактів про фестиваль “Республіка” у Хмельницькому

10 цікавих фактів про фестиваль “Республіка” у Хмельницькому
  • З 31 серпня по 2 вересня у Хмельницькому “відгримить” фестиваль “Республіка”.
  • Журналісти vsim.ua підготували огляд цікавинок, які слід чекати від триденного дійства. 

Фестиваль “Республіка” переїхав у Хмельницький. З 31 серпня по 2 вересня на території Молодіжного парку понад 40 гуртів та виконавців з різних країн виступатимуть на трьох сценах. Перший день для всіх відвідувачів на територію фестивалю буде вільний.

Вже відзавтра, 31 серпня, Хмельницький на три дні перетвориться у фестивальне місто. На "Республіку" з'їдуться гості не лише з області, але з інших міст України. Журналісти vsim.ua підготували ТОП-10 цікавинок про цьогорічний фестиваль. 

1. 160 тисяч від ради

Перший день фестивалю буде безкоштовним. Так вирішили організатори спільно з міською радою. Мовляв, місто зацікавлене, аби таке масштабне дійство відбувалось саме тут. З бюджету виділяють 160 тисяч гривень на фестиваль. За ці гроші частково покриють витрати на сцену та обладнання. Вхід на інші два дні “Республіка” буде платним - по 250 гривень за день.

Відео дня

2. Інклюзія

Вхід на “Республіку” для відвідувачів на інвалідних візках традиційно буде безкоштовним. Крім цього, з центру міста на фестиваль організують безкоштовний трансфер на “соціальному таксі”. Біля кожної сцени будуть встановлені спеціальні подіуми для людей на інвалідних візках, аби їм було зручно і комфортно насолоджуватись музикою.

3. Відгородження території

Лише у перший день фестивалю вся територія Молодіжного парку буде відкритою. Вже на другий і третій день пройти до сцен можна буде лише через центральний вхід і з квитками. Територію планують відгородити парканами. Всюди поставлять охоронців, аби не пролізли так звані “безбілетники”.

4. Фудкорт

На всій території Молодіжного парку розмістяться палатки та кіоски з їжею та напоями. Буде багато хмельницьких рестораторів, а також закладів з інших міст. У перший день на “Республіці” алкоголю не буде. Так вирішили в міській раді. Продавати і пити спиртне дозволять у другий та третій день фестивалю. Як і на інших фестивалях, відвідувачам заборонять приносити з собою алкоголь, а також будь-яку скляну тару.

5. Екоакція

Всі люди, які будуть купувати напої на фестивалі, будуть вносити так званий «депозит» за склянку із жорсткого пластику. При бажанні її можна поповнювати напоєм безліч разів на будь-якому барі. А в кінці фестивалю склянку можна буде здати, отримавши свій депозит назад. Відвідувачі, що будуть проживати у кемпінгу, отримають можливість повернути частину грошей за квиток на фестиваль. При вході кожен житель кемпінгу отримає сміттєвий пакет. Якщо після закінчення фестивалю він поверне його із своїм сміттям у спеціальну точку збору, то отримає 50 гривень від вартості квитка готівкою назад.

6. 80 музикантів на сцені

Одними з хедлайнерів першого дня фестивалю буде музичний тандем ансамблю “Козаки Поділля” та рок-гурту “Мотор’ролла”. На сцені виступатиме відразу 80 артистів. Для фестивальної публіки вони готують програму з українських народних пісень у роковій обробці та під звуки оркестру і хору. Це унікальне поєднання в історії української музики. 

7. Не музикою єдиною

Три дні відвідувачі фестивалю будуть відриватись на трьох сценах. Та крім музики, організатори підготували чимало цікавих локацій. У Молодіжному парку планують провести танцювальний флешмоб та справжню битву фарбами холі. Під час фесту презентують картини молодих художників. Не обійдеться і без спорту. На території міського пляжу влаштують змагання з пляжного волейболу, каное, фітнес, йога.

8. Битва фарбами холі

У перший день фестивалю біля головної сцени влаштують битву фарбами холі. Для цього закупили близько 70 кілограмів різнокольорової фарби у пакетиках. Їх роздаватимуть відвідувачам безкоштовно. До того ж, якщо комусь не вистачить, то додатково фарбу можна буде придбати на території фесту. Головний меседж дійства - “Яскравий фінал твого фестивального літа”.

9. Нові мурали

“Республіка” відома тим, що після кожного фестивалю з’являється декілька нових муралів. Для цього шукають занедбані або “сірі” будівлі. Вже взялись за стіну в кінці Молодіжного парку. Роботи над розписом стін тривають і у літньому кінотеатрі в парку Чекмана. В планах - ще 3-4 об’єкти. Стару будівлю на Грушевського, де знаходиться управління торгівлі, хочуть “зістарити” ще на 300 років. Крім того, планують розмалювати фасад багатоповерхівки неподалік першої аптеки на Кам’янецькій та велику стіну біля школи № 25 та декілька електропідстанцій.

10. Газета про фестиваль

Вперше на фестивалі “Республіка” працюватиме мобільна редакція. Журналісти vsim.ua протягом трьох днів будуть писати про все, що відбувається на фесті. Про життя на "Республіці" можна буде прочитати у спеціальному друкованому випуску від vsim.ua, який кожен охочий зможе отримати безкоштовно під час фесту. 

Читайте також: “Республіка” для туриста: де поїсти, переночувати і на що подивитися

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up