Режимний день: 9 лютого у Хмельницькій області світло не вимикатимуть

Режимний день: 9 лютого у Хмельницькій області світло не вимикатимуть
Фото: Depositphotos
  • Цього дня енергетики проводитимуть режимні заміри, аби дізнатися скільки електрики потрібно споживачам. 
  • Як проводитимуть режимний день та на що вплинуть результати вимірів.

По всій Україні, починаючи з 8 лютого, енергетики змінюють ліміти споживання електроенергії. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можуть бути зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, аби провести вимірювання фактичного споживання в кожній області.

Режимний день 9 лютого

В Хмельницькій області режимний день проведуть завтра — 9 лютого. Цього дня енергетики фіксуватимуть реальний рівень споживання електрики споживачами області без погодинних відключень або інших обмежень.

— Це важлива подія, адже результати вимірювань використовуватимуться Укренерго для визначення дозволеної величини навантаження, тобто ліміту на область. Ми не закликаємо використовувати електричну енергію надмірно. Просто використовуйте її в комфортному для себе режимі, — зазначають енергетики. 

Відео дня

Нагадаємо, що у разі чергових атак заміри можуть знову скасувати. Також, у випадку відсутності світла в четвер, 9 лютого, потрібно звертатися до кол-центру Хмельницькобленерго або ж оформлювати звернення про це за допомогою чат-боту

— Погодинні відключення чи інші обмеження не будуть застосовуватися, але відсутність технологічних порушення чи аварії гарантувати неможливо, — кажуть в обленерго. 

Для чого потрібні виміри

Завдяки проведенню режимного дня енергетики зможуть побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії на даний час. 

Таке дослідження називається режимним виміром. Воно дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. 

Також такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів

Отримані результати обіцяють враховувати при зміні кількості населення та при розміщенні підприємств.

Вони дозволять енергетикам скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах, додають в Укренерго.

Нагадаємо, попри відсутність світла цього дня без води залишиться 4 мікрорайони та майже 20 вулиць в обласному центрі. Читайте про це у матеріалі Чотири мікрорайони та майже 20 вулиць залишаться 9 лютого без води (АДРЕСИ)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Це добре. Радіти все ж не варто.  За чий рахунок цей банкет? За рахунок інших областей? Чи не наріжуть графіки після 9 лютого нашій області?

keyboard_arrow_up