Рідні загиблого прикордонника зі Старокостянтинова передали дрони для війська

Рідні загиблого прикордонника зі Старокостянтинова передали дрони для війська
Тут і далі фото ДПСУ
  • Сергій Кириленко загинув на Запорізькому напрямку. 

  • Хлопець був у складі однієї зі штурмових груп прикордонників. 

  • Загинув під час наступу від осколкових поранень.

У пам'ять про загиблого сина родина Сергія Кириленка придбала та передала дрони для воїнів-прикордонників. Безпілотники FPV та комплект керування з виносною антеною сім’я купила на отримані виплати. Про це повідомили в прес службі ДПСУ. 

Нгадаємо, Сергій загинув у 23-річному віці. Він народився 9 жовтня 1999 року у сім’ї військового. Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У 2016 році після закінчення військового ліцею, Сергій продовжуив навчання у Національній академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького. У 2020 році він став старшим інспектором прикордонної служби «Овруч» Житомирського прикордонного загону. 

2021 року перевівся у загін морської охорони. Там отримав звання старшого лейтенанта. Повномасштабне вторгнення Сергій зустрів зі зброєю в руках у складі Сил оборони України під час оборони Маріуполя. Ввін иконував бойові завдання у складі групи на одному з найскладніших рубежів оборони міста – позиція «ПортСіті», де отримав перший бойовий досвід.

Відео дня

 

Проявивши мужність та вміння діяти в критичних ситуаціях, старший лейтенант Кириленко очолив бойову групу на позиції «Гора». На якій 13 діб група прикордонників стримувала просування загарбників на північній околиці міста. 21 березня 2022 року, опинившись в оточенні та відрізаними від основних сил оборони Маріуполя, Сергій отримав наказ на вивід групи. Він впорався із завданням і вивів групу з повного оточення.

 У травні 2022 року він продовжив службу в іншому загоні морської охорони.

А вже у жовтні прикордонник перевівся до підрозділу спецпризначення мобільного загону «Дозор». Там пройшов перепідготовку і влітку червні цього року вирушив на передову.

6 липня підрозділ Сергія Кириленка отримав наказ штурмувати ворожі позиції. У тому бою вдалося прорвати лінію оборони росіян, але прикордонник отримав численні осколкові поранення, несумісні з життям. Посмертно йому надали звання капітана.

У Сергія Кириленка залишилися двоє братів та сестра. Поховали його на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Микола

    Царство всім воїнам небесне і блаженний спокій.
  • Зоя Молчанюк

    Царство небесне вічний спокій світла пам'ять Герою. Щирі співчуття рідним
  • Валя Заворотна

    Вічна пам'ять Герою, щирі співчуття рідним.
  • Рая Пелих

    Вічна пам'ять герою

keyboard_arrow_up