Танкісти Залізної бригади переобладнали сторічні кулемети для боротьби з росіянами

Танкісти Залізної бригади переобладнали сторічні кулемети для боротьби з росіянами
  • В зброярні танкістів удосконалили кулемети Максима, якими нищили більшовиків на початку 1900-х. 

Цінні будь-які засоби, які ефективні для знищення російських окупантів, переконані воїни 3-ої окремої Залізної танкової бригади. Танкісти додають, це можуть бути і надсучасні роботизовані системи та безпілотники, і, навіть, зброя 100-річної давнини. Саме про останню у військовому підрозділі розповіли цікавий факт. 

Так, у зброярні Залізної бригади перелбладнали кулемети Максима. Саме ними на початку минулого сторіччя “українські вояки косили московитів-більшовиків”. Сьогодні ж воїни танкової бригади полюють не менш ефективно та винахідливо.

Бійці зенітного підрозділу власноруч змайстрували турель з парою «максимів» для ураження повітряних цілей. Нині така «тачанка» на базі пікапу-позашляховика перебуває на бойовому чергуванні.

Відео дня

А от бойова робота змінюється бойовою підготовкою: зенітники постійно покращують навички володіння усім наявним арсеналом. Танкісти показали стрільби зі спарених кулеметів та зенітної установки ЗУ-23:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Руслан Ковальчук

    ДУЖЕ сильна зброя! адже випускалась ще під сталінським кониролем - особливо в 30-х роках! Під час АТО декілька таких було у сепарів - прошивало наші БТР-70 майже наскрізь! А розказував мій дід -фронтовик, що зчетверенним Максимом запроста збивали Ю-87, сильне булоПВО від тих штурмовиків. А коли припікало то й по наземним цілям! Уявіть собі 2400 куль на хвилину - особливо коли така установка стояла на териконі в степах Донбасу, опісля фашисти 3-3 дні не наважувалися йти в атаку без арти та тих же пікіровщиків! Дуже й дуже потужну зброю придумав отой Максим 150 років тому! Його наслідник ПКТ а не рпк, тоже дає жару, тому що дуже міцний заряд патрона 7,62 для гвинтівки 1908 року розробки!
  • Лесовой К.

    На складах випущене 1920-1950. Спарений - розробка 1930...

keyboard_arrow_up