«Rock&Buh» у Хмельницькому можуть провести онлайн

«Rock&Buh» у Хмельницькому можуть провести онлайн
«Rock&Buh» 2019 року. Фото з архіву редакціїї
  • Традиційний весняний фестиваль «Rock&Buh» скасували через карантин та кризу.

  • Але його можуть провести онлайн.

  • Фестивальна рада збирає думки містян про цю ідею, а також про інші варіанти проведення заходу.

  • Ще один скасований фестиваль, «Jazz Fest Podillia», можуть замінити іншою культурною подією.

Наприкінці березня у Хмельницькому скасували два традиційні весняні фестивалі — «Rock&Buh» та «Jazz Fest Podillia». Причиною були підвищені витрати на охорону здоров’я та зменшення надходжень до бюджету через карантин. Обидва фестивалі мали «потягнути» у 2,8 мільйона гривень.

Та все ж фестиваль «Rock&Buh» у Хмельницькому цього року можуть провести. Фестивальна рада міста запустила опитування, аби дізнатися думку містян про можливе проведення заходу. В анкеті є п’яти питань, і одне з них — «Яке рішення фестивальної ради Rock&Buh ви б підтримали?» Варіантів відповідей три:

  • Відео дня
    /li>

Також у формі можна вказати власні пропозиції щодо поліпшення організації проведення фестивалю у форматі онлайн-трансляції.

За деталями щодо цього ми звернулися до заступника начальника управління культури і туризму міськради Світлани Шевченко. Вона розповіла, що зараз вивчають думки щодо можливого проведення фестивалю та його формату. У фестивальній раді поки остаточно не знають думки, чи хоче більшість містян його проведення. Вартість ймовірного проведення заходу поки також невідома.

— Бачення формату проведення фестивалю є, але не хочеться їх заздалегідь озвучувати. Зможемо озвучити після завершення карантину. Ми хочемо все звірити, продумати, попередньо ще будемо з усіма гуртами вести перемовини. Хочеться, щоб був формат якісний, щоб це було цікаво і щоб люди хотіли його дивитися, — сказала Світлана Шевченко.

Тим часом проведення фестивалю «Jazz Fest Podillia» у будь-якому форматі наразі не планується. Однак замість нього в Хмельницькому можуть провести просвітницьку програму, що стосується джазу. До Українського культурного фонду вже подали заявку на проведення програми. У разі її схвалення місто отримає грант, але виділяти фінансування з міського бюджету також доведеться.

— По джазу ще є перспективи, не в плані його проведення, а в плані того, що ми написали грант на Український культурний фонд. І грант цей стосується освітньої програми — джазової та просвітницької. Грант стосується різних людей і різних секторів культури і мистецтва, тобто і музичного, і хореографічного, і кіномистецтва, і образотворчого мистецтва. Зараз вирішується питання, яким чином ми пройдемо ці переговорні процедури. Можливо, цей захід хоч трішечки замінить скасований джазовий фестиваль, — сказала Світлана Шевченко.

Нагадаємо, що раніше ми писали про міжнародний кінофестиваль «Бруківка» у Кам’янці-Подільському. Через карантин його вирішили провести онлайн. Цього року він матиме назву «КіберБруківка_2(4)20» та транслюватиметься на офіційному сайті.

Читайте також: «Запропонували лиш спробувати»: Сергій Строян розповів, як потрапив у «Тартак»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анастасія Сироїжко

    Ні , не то пальто, краще перенести коли це все закінчиться
  • Anna Prokopishina

    Якщо он-лайн , то де мають виступи записуватися???
  • Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    А навіщо , за які кошти воно не окупиться

    Анастасія Сироїжко reply Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    Ygdykhffyjj Romanovich Ihor вхід на цей фестиваль безкоштовний.

    Ygdykhffyjj Romanovich Ihor reply Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    Анастасія Сироїжко безкоштовного нічого не буває

    Анастасія Сироїжко reply Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    Ygdykhffyjj Romanovich Ihor  цей фестиваль безкоштовний

    Анонім reply Ygdykhffyjj Romanovich Ihor

    А що воно колись окупалось? Організатори розраховували на ці гроші. Навіть кредитів вже  набрали, щоб ними віддавати.
  • Andrii Trey

    організатори скидуватимуть на офіційну сторінку заходу   посилання на ютьюб, на   кліпи  KISS, Van Halen, Led Zeppelin , а  Хмельпиво як завжди можете купити зараня за свої

    Мастер Автополив reply Andrii Trey

    Этот фестиваль с организацией жуткого села и такими же спиваками, могли бы провести где-то за городом.  И всем бы было легче.

    Мастер Автополив reply Andrii Trey

    Да, это музыка, а вой вой вой ееееа, вой вой еееаааа. Лопатой по спыняци кум мене влупив, тому що попил з ганжи на ковдру я вроныыыыв. Камон васяяяя старайся не трусыты пооопил, скоришь бэры коняку и погналы в Тэээрнооопиль!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up