Розглянули справу патрульного, оформленого через п’яне водіння: який результат

Розглянули справу патрульного, оформленого через п’яне водіння: який результат
  • На Хмельницького поліцейського склали протокол через передачу керування авто іншій особі.

  • Сьогодні, 4 серпня, у суді винесли рішення за цією справою.

У липні цього року стало відомо, що через п’яне водіння патрульні оформили свого ж колегу. Йдеться про начальника відділу адміністративної практики управління патрульної поліції у Хмельницькій області Богдана Молотюка. Як повідомили тоді наші джерела, на поліцейського склали протокол за статтею 130 КУпАП. Він був у нетверезому стані та передав керування авто іншому чоловіку. Останнього також оформили за тією ж статтею. До слова, саме у відділі адміністративної практики розглядають справи за статтею 130 КУпАП.

Сьогодні, 4 серпня, у Хмельницькому міськрайонному суді розглянули справу Богдана Молотюка. Цим займався суддя Сергій Марцинкевич. Засідання було призначене на 09:30, однак розпочалося дещо пізніше. Богдан Молотюк не прийшов, однак з’явився його адвокат. Останній розповів, що патрульний перебуває на лікарняному. Справу вирішили розглядати без Молотюка.

Під час засідання стало відомо, що суд закрив справу щодо Сергія Токарчука, який був за кермом авто, оскільки його перебування у стані сп’яніння не підтвердилося. Адвокат Богдана Молотюка подав клопотання про закриття провадження, оскільки у діях його підзахисного немає складу правопорушення.

Відео дня

Також адвокат зазначив, що факт передачі керування транспортним засобом, через який оформили Молотюка, під час розгляду справи підтверджений не був. Після цього суддя вийшов до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Зрештою Сергій Марцинкевич постановив не притягувати Богдана Молотюка до адміністративної відповідальності. Як стало відомо під час оголошення рішення, патрульний своєї провини не визнав та розповів, що авто належить його батькові, Володимиру Молотюку. Саме він і передав керування машиною Сергію Токарчуку.

Своє рішення суддя мотивував тим, що патрульні не надали доказів того, що Молотюк передав керування транспортним засобом Токарчуку, а обвинувачення ґрунтується на припущеннях.

Ми також переглянули рішення суду щодо Сергія Токарчука. У ньому йдеться, що патрульні зупинили водія на вулиці Толстого 17 квітня цього року о 03:47. Він був за кермом авто «Lexus LX 470». Саме ця машина вказана у декларації Богдана Молотюка як така, що належить його батькові, Володимиру Молотюку.

Зупинивши Токарчука, патрульні провели тест на алкоголь з допомогою приладу «Drager». Результат показав, що Токарчук перебуває у стані сп’яніння. Водій з цим не погодився та відмовився підписувати протокол і акт огляду. Як йдеться у рішенні суду, патрульні мали повідомити Токарчука, що він може не погоджуватися з результатом та пройти огляд на стан сп’яніння у медичному закладі. Це підтверджується відео з нагрудних камер. Зважаючи на це, суддя Андрій Місінкевич вирішив справу закрити.

— Відповідно до відеозаписів з нагрудних камер працівників поліції, зафіксована процедура проходження огляду на місці зупинки та результати огляду, після чого працівник поліції відразу вказує результат огляду і що особа буде притягнута до відповідальності та буде складений протокол, не повідомляючи особі, що вона може не погодитись із результатом огляду і пройти огляд у разі незгоди в медичному закладі. Надалі ОСОБА_1 (Сергій Токарчук — прим. авт.) висловлює свою незгоду із діями працівників поліції й не погоджується підписувати документи за результатами їхніх дій, — зазначено у постанові суду.

Адвокат Богдана Молотюка та суддя Сергій Марцинкевич

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Васильович Віталій

    А в старій приказці правду кажуть що ворона вороні око не виклює. А ця сволота зі злості завтра буде до всіх чіплятися.
  • Людмила Старічкова

    Це ще раз доказує те, що  закони працюють не на пересічних громадян, а на тих, хто їх приймає. А тому й таке покарання. Буде і далі працювати.
  • Роман Ефименко

    Ще  лікарняне ми оплачуємо!
  • Читач29

    Отримав дохід з гральних автоматів і відкупився, але є ДБР, НАБУ, НАЗК, СБУ усіх не купить та й суспільний резонанс є, аби авто контроль не забув про нього!

keyboard_arrow_up