Ще дві громади у Шепетівському районі приєдналися до ПЦУ (ФОТО)

Ще дві громади у Шепетівському районі приєдналися до ПЦУ (ФОТО)
Тут і далі фото із ФБ-сторінки благочинного Шепетівського округу Хмельницької єпархії ПЦУ Василя Павлюка
  • Настоятель обох храмів не підтримав рішення громад.

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. Лише на території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. 

Нещодавно мешканці ще двох сіл у Шепетівському районі проголосували за вихід з УПЦ. Йдеться про парафії у селах Новичі та Жолудки. Про це повідомив благочинний Шепетівського округу Хмельницької єпархії ПЦУ Василь Павлюк.

Віряни храмів Покрови Пресвятої Богородиці та преподобної Параскеви Сербської вирішили перейти до Православної церкви України. 

Відео дня

— Парафіяни, які зібрались на збори в обох громадах, проголосували за зміну підпорядкування від УПЦ (МП) до ПЦУ. У цей же день в храмах були піднесені молитви за нашу державу,  мужніх захисників та за припинення війни. Вітаємо церковні громади у лоні Православної Церкви України, — написав преподобний. 

Він додав, що настоятель обох храмів не підтримав рішення парафіян. Нагадаємо, раніше парафії у селах Дружне та Чепелівка, Западинці та Баглайки Красилівської громади також проголосували за перехід до ПЦУ. Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Инна Дей

    Пишаюсь !
  • Іван Геращенко

    Зрадники ,продажні.

    ЧитачЧитачів reply Іван Геращенко

    Нечисть, згинь за поребрик або убийся.
  • Els McKoval

    Пенька під ср.ку і на болота, свлоту

keyboard_arrow_up