Ще один храм у Теофіпольській громаді покинув УПЦ. Священник не підтримав вірян

Ще один храм у Теофіпольській громаді покинув УПЦ. Священник не підтримав вірян
Тут і далі фото Теофіпольської селищної ради
  • Релігійна громада села Новоставці проголосувала за перехід місцевого храму до ПЦУ. 

  • Жителі просили священника підтримати перехід, та той категорично відмовився. 

  • Мотивував тим, що в такому випадку доведеться відмовитися від усієї історії православ'я.

  • Це обурило селян. 

Все менше храмів Української Православної Церкви залишається на Теофіпольщині. Наприкінці липня ще одна релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ. Про це повідомили в селищній раді. 

30 липня віряни храму Святого Михайла села Новоставці організували загальні збори. На них вони вирішили більше не підпорядковуватися Українській Православній Церкві. Свою позицію аргументували тим, що "УПЦ має статус самоуправної церкви, але не автономної, і перебуває у складі російської православної церкви, а її керівник митрополит Онуфрій є постійним членом синоду рпц”. 

— Це доводить релігієзнавча експертиза. Тому відвідувати та підтримувати церкву агресора, який вторгся на рідну землю, та прагне знищити український народ - неприпустимо, — прокоментували ситуацію жителі села. 

Відео дня

Більшістю голосів вони проголосували за перехід до ПЦУ та закріпили своє рішення у протоколі. Також парафіяни під час зборів звернулися до отця Олександра Шилюка. Громада просила його підтримати їх вибір та приєднатися до Православної Церкви України. Проте він відмовився, аргументувавши тим, що тоді доведеться відмовитися від усієї історії православ'я та хрещення Русі.

Людей відповідь священника УПЦ обурила, додають в селищній раді. 

— московська церква не має ніякого відношення до Русі. Бо рпц у диптиху названа самопроголошеною 1448 році, у зв'язку з розкольницьким відривом від Київської митрополії, а у 1589 році, з порушенням церковних канонів, визнана Єремією ІІ Траносом, і у сучасному вигляді існує лише вересня 1943 року, з дозволу тодішнього найвищого державного керівництва СРСР. Тобто відношення до Русі вона не має ніякого та, відповідно, духовність та благодать там відсутня, — зазначили парафіяни.

Також на зборах внесли зміни до Статуту, обрали парафіяльну раду та подали документи на перереєстрацію. По завершенні усі присутні виконали Гімн України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Ніна Калабухова

    СЛАВА  БОГУ!
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    Не відають, що роблять
  • Ангелина Сидоренко

    ВЕРООТСТУПНИКИ И ХРИСТОПРОДАВЦЫ !!! ИУДЫ !!!!
  • Alesia Babiy

    Скільки ще наших захисників повинно загинути, щоб ці недалекі перестали ходити до церкви, яка зв'язана з московією?Задовбали уже ці неосвічені прихильники кацапії.

keyboard_arrow_up