Селищна рада Теофіполя списала з комунального балансу будинки із укриттями

Селищна рада Теофіполя списала з комунального балансу будинки із укриттями
  • Місцеве самоврядування списало з комунального балансу багатоповерхівки, в яких знаходяться сховища. 

  • Вартість укриттів становить більше 340 мільйонів. 

  • Згодом їх могли б приватизувати. 

Теофіпольська селищна рада неправомірно списала з балансу комунального підприємства 59 багатоквартирних будинків. А в їхніх підвалах створені 29 протирадіаційних укриттів. Вартість цих сховищ сягає більше 340 мільйонів гривень. А розмістити вони можуть понад 4 500 людей. 

У прокуратурі розповіли, що такі дії селищної ради створили передумови для можливого переходу споруд до приватної власності. Тож прокурори подали до суду. 

— Об’єкти, загальною площею майже 10 тис кв м, можуть розмістити понад 4,5 тис осіб, а незаконні дії органу місцевого самоврядування створили передумови для можливого переходу споруд до приватної власності, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Хмельницький окружний адміністративний суд зобов’язав Теофіпольську селищну раду оформити та зареєструвати право комунальної власності на укриття в цих багатоквартирних будинках. Наразі судові рішення уже виконані.

До слова, станом на кінець жовтня 2023 року в Хмельницькій області налучувалось 3 090 сховищ. Торік завершили ремонти у 900 укриттях. Ще 354 об’єкти цивільного захисту було в планах облаштувати. Всього ж на укриття в регіоні витратили 417 769 000 гривень. Перглянути де вони знаходяться можна на офіційному порталі "Залізне укриття" за посиланням www.ironshelter.gov.ua.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Freer

    В назві букву пропустили, виправте
  • Игорь Степанов

    Це просто піздєць під час війни...

keyboard_arrow_up