Ракетна атака по Україні. На Хмельниччині без прильотів

Ракетна атака по Україні. На Хмельниччині без прильотів
  • Ворог використав різні типи ракет. 

  • Їхньою ціллю стала столиця. Також вдарили по Харкову. 

  • Є постраждалі та руйнування. 

Впродовж ночі та весь ранок 2 січня ворог атакує Україну "шахедами" та ракетами. Ніч на хмельниччини минула спокійно, під загрозою ударних дронів були південні, центральні та східні регіоні. Всього за ніч ворог запустив 35 дронів-камікадзе. 

Та вже над ранок Повітряні Сили повідомили про чергову масовану ракетну атаку. Першу в цьому році. Окупанти запустили ракети з 16-ти стратегічних бомбардувальників Ту-95 МС. А після того — підняли в повітря 9 винищувачів Міг-31К та вдарили “Кинджалами”. 

Відео дня

Ракети запускали у кілька хвиль, вони тримали курс на східні, північні та центральні області, на Вінниччину та Житомирщину. Але згодом стало відомо, що ціллю удару є Київ. Усі ракети розверталися та прямували на столицю. Після 7 години ранку в Києві почались вибухи та робота ППО.

Не обійшлося без наслідків. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що є падіння уламків та руйнування в Деснянському, Оболонському, Голосіївському, Печерському, Святошинському районах. 

Станом на 8 ранку столиця досі піддається масованому обстрілу. В деяких районах Києва зникло енергопостачання та водопостачання. Є влучання у газову трубу. Задіяні всі екстрені служби. 

За даними військової адміністрації, рештки ракети впали на дах 9-поверхового житлового будинку та ще одну багатоповерхівку на Печерську. У Святошинському влучили в будівлю соціальної інфраструктури. А у Деснянському — горить супермаркет. В Оболонському районі уламки впали на територію складу. Наразі вже троє постраждалих в одному з будинків у Соломʼянському районі столиці. Всіх їх госпіталізували. 

Під масованим ударом також опинився Харків. Окупанти завдали щонайменше 4 удари по центру міста, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Є пошкодження багатоквартирних житлових будинків, автомобілів. Там виникла пожежа, на місце виїхали рятувальники, повідомив мер Ігор Терехов. Більше 20 постраждалих, одна людина загинула внаслідок ударів по центральній частині міста. 

ОНОВЛЕНО:

Станом на 9.40 відомо, що про 41 пораненого внаслідок ракетної атаки Росії по Харкову. Загинула жінка, повідомили в ОВА.

У Києві постраждало 20 людей у багатоповерхівці в Соломʼянському районі, де сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. 

Як діяти під час оголошення “повітряної тривоги”

Якщо звучить сигнал “Повітряна тривога!” рятувальники наполягають: 

Надзвичайники зазначають, точне місце, куди влучить ракета чи ворожий дрон визначити важко, тож слід неухильно дотримуватися рекомендацій. Повітряну тривогу оголошуватимуть стільки разів, скільки того вимагатиме ситуація. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Larisa Rubenko

    Боже допоможи вбережи сохрани людей і всю Україну

keyboard_arrow_up