Симчишин, Вікарчук і поліція: що відбувалося в «СВ» і яка позиція мера

Симчишин, Вікарчук і поліція: що відбувалося в «СВ» і яка позиція мера
  • Власник комплексу «СВ» не пускає працівників КП для проведення інвентаризації.

  • Пояснює він це нелегітимністю підприємства та міської ради.

  • Міський голова каже, що Вікарчук намагається заволодіти комунальним майном.

У міськраді намагаються провести інвентаризацію цілісного майнового комплексу колишнього кінотеатру «Сілістра», аби забезпечити його повернення з оренди. Сьогодні, 10 лютого, працівники комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень прийшли в «СВ». Проте конструктивної роботи не вийшло — керівник фірми-орендаря Віктор Вікарчук відмовився допускати працівників комунального підприємства в приміщення. Крім того, він викликав в комплекс поліцію.

Пояснював він це тим, що міська рада та комунальне підприємство — це приватні фірми, відповідно, жодного права якимось чином розпоряджатися комунальним майном вони не мають:

— Тут зараз відбувається якесь рейдерське захоплення, я не знаю, хто ці люди, прийшла структура, яка називає себе комунальним підприємством. Перед тим, як вони до мене написали лист, я звернувся в ЦНАП, міська рада завірила ці документи. І там написано, що це юридична компанія, яка каже, що вона управляє майном, без установчих документів. Значить, вона є недієздатна, вона не може цього вчиняти, — сказав Віктор Вікарчук.

Відео дня

Директор комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень Дмитро Гончар розповів, що його працівникам не дають проводити інвентаризацію:

— Є рішення міської ради, яке звучить «про прийняття на баланс міського комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень комунальної власності орендованого цілісного майнового комплексу кінотеатру Сілістра, що повертається з оренди». Ми мали сьогодні просто зробити інвентаризацію, але нас не допустили її зробити. Поліцію викликав Вікарчук, бо багато людей і йому це не подобається. Якщо далі буде не допускати, будемо звертатися до суду, — сказав Дмитро Гончар.

— Чоловік (Віктор Вікарчук — прим. авт.) вже заборгував понад 350 тисяч гривень до міського бюджету, не сплачуючи жодних коштів. Він без будь-яких підстав зараз використовує наші з вами приміщення і говорить про те, що міська рада, депутати і Україна взагалі нелегітимні і не існують. Сьогодні представники управління комунального майна мали проводити інвентаризацію, цей чоловік максимально опирався, не пускав в ті приміщення для того, щоб вони не інвентаризували майно. Проте хочу зазначити, що раніше багато разів виконувалися інвентаризації такого плану, проте зараз він говорить, що він не знав про те, що ми є нелегітимні, — розповів депутат міської ради від «Команди Симчишина» Віталій Підгайчук, який також був у комплексі «СВ».

Віктор Вікарчук у розмові з журналістами підтвердив, що дійсно не платить зараз за оренду, оскільки справу щодо цього зараз розглядають у суді:

— Через те, що рішеннями міської ради були надані дозволи, я зробив реконструкцію і те, що я зробив, 24%, є моєю власністю. Через те, що ми самі не можемо розділитися, було спільне рішення разом з виконавчим комітетом з комісією, що я подаю до суду. Досудова експертиза має розділити ці питання, тому зараз питання в суді. Судова експертиза має прийти і фізично розділити ці всі питання, все, немає ніяких проблем, я готовий передати власнику, хто має повноваження на це, — розповів Віктор Вікарчук.

Втім, Вікарчук сказав, що готовий передавати майно тільки тому органу, який він сам вважає легітимним, а не теперішній Хмельницькій міській раді:

— Я готовий виконувати рішення суду, яке воно буде прийняте. Я готовий повернути власнику, який має повноваження на це комунальне приміщення, яке належить територіальній громаді. Але не злочинцям, які є юридичною компанією, які самовільно захопили майно.

Міський голова Олександр Симчишин під час онлайн-брифінгу сказав, що Віктор Вікарчук намагається заволодіти майном колишнього кінотеатру «Сілістра»:

— В шахрайський спосіб деякі персонажі (Віктор Вікарчук — прим. авт.) хочуть вкрасти це майно, оренду не платять, заборгованість сягає майже мільйона гривень, фактично самовільно використовують комунальне майно. Балансоутримувач, яким зараз є МКП з нежитлових приміщень, проводить інвентаризацію переданого ще наприкінці 1990-х років майна. Все те, що передавалося, заактовано, все має бути повернуто. Або в будь-який інший спосіб орендуватися, викуповуватися і так далі. Законодавство дуже чітко захищає орендаря, дає можливість людям викуповувати комунальне майно. Інвентаризацію проводять, акти складуть, далі будуть позови на виселення, — сказав Олександр Симчишин.

Нагадаємо, що кінотеатр «Сілістра» передали в оренду фірмі «Браво» Віктора Вікарчука у 2000 році. Після цього кілька разів міськрада видавала дозвіл на добудову приміщень. Таким чином утворився комплекс «СВ» в тому вигляді, в якому він існує зараз. Договір оренди між ТОВ «Браво» та міською радою продовжували двічі — у 2005 році на 5 років та у 2010 році на 10 років. Судом встановлено, що ТОВ «Браво» має право власності на 24% майнового комплексу кінотеатру.

2019 року міськрада вирішила розірвати договір оренди, враховуючи звернення ТОВ «Браво». Фірма та виконком домовилися провести інвентаризацію, аби розмежувати комунальну та приватну власність. Власник ТОВ «Браво» не визнає ані міську раду, ані поліцію, ані суди, ані інші органи влади, адже вважає їх нелегітимними. Крім того, його комплекс не дотримується під час роботи карантинних обмежень, через що на нього неодноразово складали адмінпротоколи.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Микола Поляк

    Поясніть мені,чому ще досі граються з цим сєпаром,з членом збіговіська ,,за життя'' медведчука ????? Якщо В.Вакарчук не прав,візьміть його за ....... і посадіть за всі його незаконні домагання,провокаційні мітинги і підбурювання населення до ігнорування Соvid 19,та інших неправомірних дій. Поясність населенню,хто він і що він !!!! А якщо він прав,то скажіть,який він хороший !!!!! І на цьому крапка !!! Чому з ним носяться,як з яйцем ???? Є якісь труднощі ?
  • Рус Лан

    Не визнає поліцію але її викликає , дежавю
  • Tolik Kuzmsch

    Самчишин небудь тупим  гівнюком
  • Дикий Хміль

    До Вітюши приїхала поліції і СБУ - " Я вас не визнаю, вас нема, ви безправні "
    Міська влада приїхала провести інвентаризацію майна громади - Вітюша викликає поліцію щоб допомогти...
    Не можу зрозуміти, чому з Вікарчуком ще граються..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up