Справа «Helix»: Дмитро Нагута зібрався поїхати за кордон

Справа «Helix»: Дмитро Нагута зібрався поїхати за кордон
Фото te.20minut.ua.
  • Слідство по справі фінансової піраміди тягнеться другий рік.
  • Лідер «Helix», хмельничанин Дмитро Нагута зараз проживає у Києві. В суді просив повернути йому закордонний паспорт.
  • Підозрюваний у шахрайстві хоче поїхати на лікування в іноземні клініки.

Хмельничанина Дмитра Нагуту з партнерами по фінансовій піраміді «Helix» затримали ще в грудні 2016-ого. Відтоді поліція збирає докази і проводить слідство по справі шахрайства.

Правила для Нагути

Після затримання для Дмитра Нагути суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Останнім чоловік скористався і вийшов на волю, сплативши 5 мільйонів гривень. За умовами рішення суду, Дмитро Нагута зобов’язаний:

  • з’являтися на виклик слідчого, судді чи прокурора за першою вимогою,
  • повідомляти про місця зміну місця роботи,
  • утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, свідками, потерпілими;
  • здати на зберігання органу досудового розслідування свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Півхвилини на поліцію

Термін дії рішення завершувався. Тому у четвер, 25 січня, в Тернопільському міськрайонному суді розглядали клопотання про його продовження. На засіданні Дмитро Нагута хотів зміни умови співпраці з правоохоронцями.

Відео дня

«Через тиждень я приїжджаю в поліцію до Тернополя. Я там знаходжусь рівно півхвилини, мене Володимир Володимирович (слідчий, прим.авт) побачив і я  - поїхав далі. Я живу в Києві, 550 км  я приїжджаю сюди просто, щоб Володимир Володимирович мене побачив. Це постійно таке відбувається. Дуже прошу, хоча б раз в місяць таке робити, чи тоді, коли ми постійно тут зустрічаємось в суді. Я жодного разу не порушив ніяких умов, які написані в цьому документі . Жодного разу не було такого, щоб я не приїхав на вимогу слідчого  і судді. Наразі я проходжу лікування і мені постійно доводиться виїжджати звідти, аби просто відмітитись», - цитує te.20minut.ua слова Дмитра Нагути на суді.

До пропозиції підозрюваного суддя дослухалася. Вона вирішила, що тому вистачить приїздити для зустрічі із слідчим раз у місяць, а не два, як це було раніше. То ж кожного четвертого понеділка місяця Дмитро Нагута їздитиме із Києва до Тернополя.

На лікування за кордон

Ще одне прохання Дмитра Нагути полягало у тому, щоб йому повернули документи для виїзду за кордон. Аргументував він це тим, що проходить лікування і йому потрібно буде їздити за консультаціями до медиків іноземних клінік. Та суддя на такий крок не пішла. Документів підозрюваному не повернуть і він ще як мінімум до 7 березня 2018-ого перебуватиме під слідством.

Нагадаємо, що, за даними поліції, сума збитків від діяльності «Helix» оцінюється близько в 45 мільйонів гривень. Найбільше постраждали від фінансової піраміди жителі Тернопільської, Івано-Франківської і Хмельницької областей та міста Києва. У нашому місті із заявами в поліцію звернулося більше 20 вкладників «Helix» із збитками більше мільйона.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up