“Травмовані ожеледицею”: скільки хмельничан звертається по допомогу до травмпунктів (ВІДЕО)

“Травмовані ожеледицею”: скільки хмельничан звертається по допомогу до травмпунктів (ВІДЕО)
Фото ілюстративне
  • В міському трампункті почали приймати перших постраждалих від ожеледиці. 

  • Та медики кажуть, що збільшився лише вуличний травматизм. 

В Хмельницькій області вже тиждень як випав сніг. Разом з тим, крім снігу дощило, тож дороги та тротуари покривалися сніговою кіркою. Синоптики кілька разів за останні 7 днів оголошували в регіоні жовтий рівень небезпечності. 

Наслідки першого снігу та ожеледиці уже відчули хмельничани. Деякі з них звернулися по допомогу до міського травмпункту. У місті зросла кількість вуличних травм.

Проте, в міському травмпункті зазначають, що цьогоріч немає такої великої кількості “зимових” звернень, як в минулі роки. Про це повідомив завідувач травмпунктом Хмельницької міської лікарні Руслан Колєсніков. 

Відео дня

— В середньому ми приймаємо 50 чоловік. Тільки збільшився вуличний травматизм. За минулу добу вуличний травматизм збільшився. Було 26 звернень від людей, — зазначив Колєсніков. 

Так лише 22 листопада за першу половину дня у міському травмпункті прийняли 17 пацієнтів. Хтось вже не вперше відвідує травматолога, а в когось такий досвід — перший. 

Медики зазначають, тих, в кого діагностували незначну кількість переломів близько 15%. Найчастіше травмуються люди працездатного віку. А от пенсіонерів віком за 70 значно менше. 

Разом з тим серед травмованих є й госпіталізовані. Так, минулого понеділка положили в стаціонар 2-х пацієнтів. 

Детальніше — у сюжеті Першого Подільського:

Правила безпеки для водіїв під час ожеледиці

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП — поради від патрульних:

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

Як вберегтися від бурульок

— Друзі, через температурні перепади на дахах будинків, виступаючих покрівлях, великих деревах тощо утворюються крижані бурульки, — зазначають патульні та закликають містян бути обережними. 

Як не стати жертвою бурульок:

Нагадаємо, на 24 листопада синоптики оголосили погіршення погодних умов — ожеледь та ожеледицю на дорогах. Детальніше про погоду цього дня читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up