«Треба їх добивати»: на Козацькій стався конфлікт між противниками карантину та поліцією (ВІДЕО)

«Треба їх добивати»: на Козацькій стався конфлікт між противниками карантину та поліцією (ВІДЕО)
Фото зі сторінки Ігоря Смілянського у Facebook
  • Люди без масок прийшли у відділення «Укрпошти».

  • Коли їх відмовилися обслуговувати, заблокували роботу установи.

На вулиці Козацькій стався конфлікт через порушення карантину — група людей прийшла до відділення «Укрпошти» без масок. Через відмову в обслуговуванні вони заблокували роботу відділення та викликали поліцію. Патрульні визнали, що відбулося порушення карантину, але протоколи ні на кого не склали.

Згадка про конфлікт є на сторінці «Хмельницька конституційна громада» у Facebook. Там зазначено, що ввечері 27 жовтня у відділенні «Укрпошти» №9, тобто на Козацькій, 54, «живій людині» безпідставно відмовили в обслуговуванні без маски, порушивши її права. Через це хмельничани заблокували роботу відділення, вимагаючи звільнити його начальницю Валентину Волошину.

— У ході подій стався конфлікт з патрульною поліцією, внаслідок чого один з поліціянтів незаконно застосував силу до живої жінки Олени з роду Наконечних. Щодо даного поліціянта було здійснено громадське затримання і складено скаргу слідчо-оперативній групі, яка прибула на виклик постраждалої, — йдеться у дописі.

Відео дня

Ми переглянули та проаналізували запис прямої трансляції, який викладений на сторінці жінки.

Що є на записі трансляції

Пряма трансляція викладена на сторінці хмельничанки, підписаної як Олена Петрівна Н. З її слів стає зрозуміло, що група людей спершу блокувала роботу відділення всередині, а потім почала це робити ззовні. З відео стає зрозуміло, що на місці є поліцейські.

Жінка, яка веде трансляцію, говорить з чоловіком. Ймовірно, це працівник «Укрпошти», який хоче доставити вантаж у відділення. Спершу він намагається домовитися з нею та зайти у приміщення, а потім, коли це не вдається, відштовхує її та заходить у відділення. В розмові хмельничанка каже, що «ми звільнили ту баришню, яка називає себе начальником, бо ми громадяни, ми громада». Після того, як чоловік зайшов у відділення, жінка кричить поліцейським, що до неї застосували силу.

Інша жінка, яка перебуває на місці події, говорить про те, що потрібно залишити скаргу. На це авторка відео відповідає: «Та нічо, яка жалоба-скарга, треба їх добивати, щоб нас весь світ побачив». Після цього інші жінка згадує про Державне бюро розслідувань. На це хмельничанка, що веде трансляцію, каже: «Ми вже пробували міліон раз, не проходить, поки їх на місцях не добити». Згодом ще одна присутня жінка, судячи з її слів, дзвонить до ДБР.

Авторка трансляції також каже:

Вчора, позавчора, сьогодні ми ходили вільно на інші відділення, все нормально, а тут якась неадекватна жінка, яка кричить-істерить… І вона кричить-верещить, що вона керується законом. Постанова — це не є закон, це не є конституція.

Після цього до людей підходить поліцейський та просить не заважати закладу працювати. Правоохоронець заходить до відділення, а відтак двері за ним закривають, намагаючись його звідти не випустити. Поліцейський силою відкриває двері та виходить. Авторка відео при цьому говорить про «громадське затримання». Втім, поліцейському, наскільки можна зрозуміти з відео, піти ніхто не заважає.

Потім хмельничанка дзвонить до поліції та скаржиться, що поліцейський шарпав її та застосовував силу. Також розповідає, що нього застосували «громадське затримання». Представилася жінка як «Олена Петрівна роду Наконечних». При цьому від оператора вона вимагала записати її саме таким чином.

Після розмови до жінки підходять поліцейські, а вона вимагає від них стояти на місці й не рухатися. Один з правоохоронців просить авторку відео не ходити містом і не провокувати. До слова, себе жінки кілька разів демонстративно називають людьми, а поліцейського — фізичною особою.

Реакція керівника «Укрпошти»

Про цю ситуацію у своєму Facebook написав керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський. Спершу він згадав про працівника з Хмельниччини, який вимагав мільярд євро у випадку ускладнень після вакцинації проти COVID-19. Потім своєрідно прокоментував описаний вище випадок у Хмельницькому.

— Сьогодні (27 жовтня — прим. авт.) наше відділення у Хмельницькому заблокували люди, обурені, увага, дотриманням маскового режиму у наших відділеннях. Вони все ж таки вирішили збільшити свої шанси на місце на кладовищі. Ну, що тут скажеш, — природний відбір ніхто не скасовував. 😞 Як казав класик, дебіли, б…

Що кажуть правоохоронці

Ми звернулися до управління патрульної поліції. Інспектор Вікторія Тимощук підтвердила, що патрульні вчора, 27 жовтня, виїжджали на виклик до відділення «Укрпошти» на Козацьку, 54. На місці виявили порушення карантинних норм, а саме перебування людей у приміщенні без масок.

— Жодних матеріалів складено не було з тієї причини, що встановити дані осіб, які були на місці й були порушниками, було неможливо, оскільки вони постійно називалися різними іменами. По встановленню їхніх осіб будуть складені відповідні матеріали за порушення норм карантину, а саме за статтею 44-3 КУпАП, — розповіла Вікторія Тимощук у коментарі журналістам vsim.ua.

Спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ хмельницького теруправління ДБР Катерина Герасімук розповіла журналістам vsim.ua, що інформації про цю подію у неї наразі немає. Однак вона може з’явитися згодом, оскільки звернення до ДБР можуть оброблятися з певною затримкою. Ми також звернулися за інформацією до Хмельницького районного управління поліції та наразі очікуємо відповіді. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

До слова, згадана вище «Хмельницька конституційна громада» пов’язана з «Хмельницькою міською радою», яка у жовтні минулого року була створена в «СВ-клубі» за участі його власника Віктора Вікарчука. Такий висновок можна зробити з публікацій на сторінці «громади». Вікарчука виступає проти карантинних обмежень та вакцинації, а також вважає Хмельницьку міську раду незаконною.

До слова, ці ж публікації підтверджують, що Олена Наконечна неодноразово приходила у різні відділення «Укрпошти» без маски, намагаючись отримати обслуговування. Крім того, вона робила «громадське затримання» водія маршрутки, оскільки той вимагав від пасажирів вдягнути маски.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (110)
  • Читач40

    Цю аферистку потрібно або в колонію, або на дурку, інакше від неї ще буде багато шкоди.
  • Олена Петрівна Н.

    уже всім дякую, що ви читаєте, як потрібно бути людиною і продовжуєте думаєте і робити, як фізособо !

    Щодо писак з різних видань - це все замовлення !

    Там Смілянський обізвав і на кладовище послав - це зробив він сам ?? Як ви думаєте ??? Ще й для посіпак СемчишКа ???
    Не думаю, бо ще одне видання ВСІМ, вирвало мої слова з контексту, а отже дивилося ефір, бо інтерв'ю у мене ніхто не брав !!!
    Якщо відкриєте ефір, то чітко почуєте, як була сказана дана фраза !

    Далі, потрібно було б написати на опровердження даних статей, але нехай тішаться, що вони сліпо і бездумно виконують злочинні накази, що для них вислужитися перед хазяїнами і порушити закони - це честь !

    ВОНИ ЧІТКО ПОКАЗУЮТЬ, ЩО СЛУЖИТИ В СТАТУСІ ФІЗИЧНОЇ ОСОБИ АБО ЖИВОЇ ІСТОТИ - ЦЕ КРАЩЕ ЧИМ БУТИ ЛЮДИНОЮ, ЗАХИЩАТИ ЗАКОНИ І ІНТЕРЕСИ СВОЇХ ЗЕМЛЯКІВ І НАРОДУ !!!

    Олена Петрівна Н. reply Олена Петрівна Н.

    І ще додам, для тих хто, ВЗАГАЛІ, не розуміє, що з нами роблять і що відбувається - дивіться мій прямий ефір на Укрпошті 6, там копи ВИЗНАЮТЬ !!! мене людиною-громадянкою  УРСР (України).

    Дивіться уважно !!!

    І потім скажите чи є у вас, якісь питання !🤔

    Олена Петрівна Н. reply Олена Петрівна Н.

    Доречі, та особа, яка робила дане фото, також є в ефірі !
    Чи попереджала, чи запитувала дозволу особа про зйомку ??? - "Ні"

    Розумники, а ну назвіть скільки статей порушили стосовно людей ???
  • Олена

    Да уж... Осеннее обострение что ли? Или вирус уже на мозг повлиял?
  • Marianna Shevchenko

    Таких пробашляних недоумків вистачає : таким оленям одна порада - коли захворієте , не звертайтесь до лікарів а лікуйтесь конституцією . Жалюгідне стадо баранів ...

keyboard_arrow_up