В клубі «СВ» створили «міську раду»: справою займається СБУ

В клубі «СВ» створили «міську раду»: справою займається СБУ
Перше фото — клуб «СВ». Друге фото — власник закладу Віктор Вікарчук на зборах, де проголосили нову «міську раду»
  • 18 людей зібралися в «СВ» та створили «міську раду» й обрали її «голову».

  • Також «ліквідували» діючий виконавчий комітет.

  • Один із учасників заходу — власник клубу Віктор Вікарчук.

  • Раніше він конфліктував з поліцією через порушення карантину.

В клубі «СВ» провели «конференцію», на якій створили «міську раду», а також обрали «голову» ради та «ліквідували» діючий виконавчий комітет. Про це йдеться в онлайн-трансляції, розміщеній на Facebook-сторінці мешканця Дніпра Анатолія Балахніна. Вона велася 21 жовтня протягом трьох годин.

З того, що говорить Анатолій Балахнін, стає зрозуміло, що в клубі «СВ» того дня зібралися 18 осіб. Серед них є і власник клубу Віктор Вікарчук. Анатолій Балахнін називає себе секретарем зборів. Серед учасників обрали 10 осіб, яких визначили «депутатами міської ради». Під час трансляції Анатолій Балахнін заявив, що пізніше до новоствореної «ради» зможе долучитися будь-хто. Статус депутата, за словами Балахніна, стане діючим після складання присяги на урочистій сесії.

Під час трансляції Балахнін назвав кожного «депутата» поіменно. Це Валерій Тесленко, Денис Замазкін, Олена Роля, Ольга Уграк, Павло Білецький, Тетяна Москалюк, Валентина Гоменюк, Володимир Оліщук, Тетяна Духовська та Ірина Захарчук. Аби стати «депутатами», ці люди просто називали своє ім’я. На зборах також обрали «голову ради» — Павла Білецького.

Відео дня

Після обрання «депутатів» та «голови ради» Анатолій Балахнін заявив таке:

— Прийнято рішення зборів надати раді повноваження здійснювати місцеве самоврядування на території нашого осередку до меж з сусідніми осередками. Це зброя, яка буде у Павла Білецького, який в будь-який момент скаже — «Ось проведені збори, збори проводилися жителями, на цих зборах утворений орган місцевого самоврядування, проведені вибори, обраний голова, це мене обрали головою, ось отримано право на здійснення місцевого самоврядування». Це абсолютна зброя, проти якої нічого не можуть зробити.

Крім того, на зборах прийняли рішення ліквідувати діючий виконавчий комітет міської ради. Присутній на зборах Віктор Вікарчук пояснив, на якій підставі присутні все це роблять:

— Я вам хочу сказати одну штуку, що приймали Конституцію 450 депутатів. Ідея в тому, що 450 депутатів від 52 мільйонів — це один на 100 тисяч. Тому трьох буде достатньо для того, щоби прийняти по такій самій аналогії і заснувати орган місцевого самоврядування. Я ще раз хочу пояснити — це початок і ніхто себе ніким не назвав. Це просто установчі збори, щоб почати якусь певну процедуру. Далі будуть обиратися депутати, буде обиратися міський голова.

За словами Віктора Вікарчука, на зборах лише утворили орган місцевого самоврядування, а не юридичну фірму, яка існує на цей момент. Віктор Вікарчук сказав, що зараз в міській раді немає міського голови, а є керівник. Один з учасників зборів зачитав коментар, який залишили під трансляцією. Інтернет-користувач, ім’я якого не назване, порівняв все, що відбувається, з «ДНР» та «ЛНР».

Сьогодні, 23 жовтня, цю ситуацію прокоментував координатор громадської організації «Громадянська мережа „Опора“» Андрій Попик:

— Позавчора у комплексі «СВ» одним з кандидатів у міську раду від «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Вікарчуком та іншими особами був проведений захід, в якому вбачаються посягання на територіальну цілісність і конституційний лад в України. Власне, зібралася група осіб, яка не визнає державу Україна, каже, що органи державної влади нелегітимні, — розповів Андрій Попик.

Координатор зазначив, що спостерігачі «Опори» повідомили про все це правоохоронні органи — поліцію та СБУ. Андрій Попик висловив сподівання на те, що вони на це відповідним чином відреагують.

Журналісти vsim.ua звернулися до хмельницького управління СБУ щодо цієї ситуації. Прессекретар Людмила Рябчук прокоментувала це так:

— Наразі інформація нам відома, водночас жодних офіційних заяв до нас не надходило. Зараз інформація перевіряється, і їй буде надана правова оцінка.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали вам про конфлікт власника «СВ» Віктора Вікарчука з поліцією через карантин. Претензії правоохоронців полягали в тому, що клуб працює після півночі, хоча це було заборонено карантинними правилами станом на день написання матеріалу. Сам Вікарчук вважає, що претензії поліцейських незаконні, адже поліція зареєстрована як юридична особа, а тому не має права нічого забороняти. Додамо, що зараз такі заклади мають працювати до 20:00. Вікарчук у своїх зверненнях також розповідав, що в Україні немає органів місцевого самоврядування, а є комерційні структури.

Читайте також: Хмельницький журналіст, який заявив про побиття, до поліції не звертався

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (94)
  • Віталій Українець

    Віктор повернув в безодню!
  • Олег Курганский

    Махновщина
  • Олег

    Яка різниця керівник чи голова, він діє в межах чинного законодавства , а ти нє
  • ARP Strogg

    сьогодні/ міська /рада - а завтра оголосять хмельницьку республіку , піднімуть флаг росії і покличуть путіна ... пресекать каленним железом таких , порозводилось сепаратюг ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up