У Гречанах почастішали великі відключення води. Які причини

У Гречанах почастішали великі відключення води. Які причини
Роботи у Гречанах 25 жовтня. Фото «Хмельницькводоканалу»
  • Від 10 жовтня мікрорайон вже третій раз сидить без води.

  • Запитали у «Хмельницькводоканалі», з чим це пов’язано.

Сьогодні, 1 листопада, мікрорайон Гречани вже втретє за останні три тижні опинився без води. У комунальному підприємстві «Хмельницькводоканал» пояснювали відключення так:

  • Відео дня
    /li>

Таку інформацію розміщували на сайті підприємства.

Чому ж Гречанах почастішали відключення? З цим питанням журналіст vsim.ua звернувся до головного інженера «Хмельницькводоканалу» Станіслава Міхальця. За його словами, загалом у мікрорайоні відключення води відбуваються нечасто. Проте за останні тижні обставини склалися так, що їх було вже три.

Перший раз (10 жовтня) це було пов’язано з підключенням заміненої ділянки водопроводу в районі будинків №2 та №4 на вулиці Шухевича. Ця ділянка є частиною великого 40-сантиметрового водогону, через який постачається вода у Ближні та Дальні Гречани. Це вже друга така заміна на цьому об’єкті — першу зробили 2021 року.

Два інших відключення, 25-26 жовтня та 2 листопада, пов’язані з ремонтом та очисткою самопливного каналізаційного колектора, через який відводяться стоки з усього мікрорайону:

— Це роботи, які необхідно виконати до зими, бо це один з елементів підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, що забезпечить стабільне водовідведення мікрорайону Гречани, — розповів Станіслав Міхалець.

Нагадаємо, що до 2021 року частина Гречан отримувала воду зі свердловин «Укрзалізниці». Тоді організація передала мережі «Хмельницькводоканалу» і воду стали подавати з Чернелівського водогону, як і для всього Хмельницького. За словами Станіслава Міхальця, мережі були не в надто хорошому стані і там часто ставалися пориви.

Тому комунальники від 2021 року провели там ряд ремонтів, наприклад:

Станіслав Міхалець розповів, що зараз мережі, які належали «Укрзалізниці», у нормальному стані й пориви там стаються значно рідше, ніж раніше. Відключення, які описані вище, не пов’язані зі станом мереж, прийнятих від «Укрзалізниці».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Max Forosov

    Весь район працював на заводі НЕВА, завод закрили і люди району (які ще такого віку що не мають пенсії) без роботи, і діти їх теж без роботи, і вже онуки теж без роботи. Тому й не сплачують за воду, тому й частіше за інші райони відключають бо тянуть з ремонтом мереж, поки не прорве - щоб не витрачати гроші з свого бюджету.
  • ЧитачЧитачів

    Їм би ще світло частіше виключали, для повного щастя.

keyboard_arrow_up