У Хмельницькому малюють нові мурали: що про них відомо (ФОТО)

У Хмельницькому малюють нові мурали: що про них відомо (ФОТО)
Мурали на Зарічанській, 44, та Франка, 55. Тут і далі — фото зі спільноти «Хмельницький Development»
  • Військовий на Франка та дівчина на Зарічанській.

  • Мурали з такими сюжетами з’являються у Хмельницькому.

Нанесення відразу двох муралів триває у Хмельницькому. В обох випадках ідеться про приватні ініціативу містян. Перший із муралів має з’явитися у мікрорайоні Дубове. Обриси малюнка вже можна побачити на будинку на Франка, 55.

Нам вдалося поспілкуватися з його автором — Андрієм Томчишиним. Він розповів, що ідею цього муралу двічі пропонували на бюджетне фінансування в рамках «Бюджету участі» та «Громадських ініціатив». Тоді ескіз муралу мав дещо інший вигляд — це був військовий з вовкулакою та черепом, виконаний у темних тонах. В обох випадках проєкт не набрав достатньої кількості голосів.

Однак, за словами Андрія Томчишина, ідеєю зацікавилися військові, зокрема 8-го полку Сил спеціальних операцій. Крім того, ініціатива сподобалася голові ОСББ будинку на Франка, 55. Він і запропонував нанести малюнок на фасад, коли проводили утеплення. Ескіз дещо змінили та взялися за реалізацію. До слова, 8-й полк розташований через дорогу від будинку.

Відео дня

— Перш за все я консультувався з хлопцями-спецпризначенцями, які брали участь у бойових діях, які, зокрема, працюють у 8-му полку, і також враховувалася позиція управління архітектури міста Хмельницького, тому що мурал повинен був вписуватися в те утеплення, яке відбувається на тому будинку. Також враховувалася думка видатних митців, заслужених художників, директорів музеїв, щоб це було сучасне, була стилістика. І вже все це в комплексі я, наскільки зміг, опрацював, і от маємо цей процес, — розповів Андрій Томчишин.

Художник розповів, що мурал буде зображувати військового з крилами, а також вовкулаку. Це, до слова, вже частково видно на фото, які хмельничани публікують у Facebook. Андрій Томчишин працює над муралом самостійно, закінчити планує до середини грудня.

Другий мурал має з’явитися на будинку на Зарічанській, 44. Його фото виклали у Facebook-спільноту «Хмельницький Development». Зі світлин зрозуміло, що малюнок зображуватиме дівчину в народному вбранні та з вінком. Нам вдалося дізнатися, що цей мурал є приватною ініціативою, яка погоджена управлінням архітектури.

Нагадаємо, що новий мурал раніше з’явився на Січових стрільців. Він зображує тризуб з прапором, калиною та колосками. Переглянути фото ви можете за посиланням.

На зображенні може бути: 2 людини
Франка, 55
На зображенні може бути: 1 особа, небо та цегляна стіна
Зарічанська, 44

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Liubov Vasylieva

    Дуже гарно!!!
  • Дима Кучка

    Красота
  • Раиса Рафия

    Молодцы, побольше таких ресунков,. Супер, спасибо большое за их труд
  • Сергей Жуж

    Больше б таких рисунков в городе я за ..
    Поднимают настроение...

keyboard_arrow_up