Чим Хмельницький зустрічає гостей. Репортаж із в’їздів у місто (ФОТО)

Чим Хмельницький зустрічає гостей. Репортаж із в’їздів у місто (ФОТО)
  • Є чотири основні шляхи, якими в’їжджають у місто на авто.
  • Їхній вигляд формує перше враження про Хмельницький.
  • Переглядайте наш репортаж та фото.

У Хмельницькому налічується чотири основних шляхи, якими сюди потрапляються гості міста. Це в’їзди з боку Старокостянтинова, Вінниці, Кам’янця-Подільського та Тернополя. Стан дороги, чистота узбіччя, охайність знаків та бордів — це ті речі, за якими приїжджі складають перше враження про Хмельницький.

Журналісти vsim.ua побували на всіх чотирьох шляхах. Ми звертали увагу і на чистоту, і на стан дороги, і на інфраструктуру. Пропонуємо вам дізнатися, як там все виглядає.

Старокостянтинів

На цьому в’їзді у місто приїжджих зустрічають ресторан та кафе. Далі розташований бігборд з написом «Хмельницький Щодняновий». Після нього є хрест, а також стела з літерами «Хмельницький» та червоно-білим брендом міста. Вже з цього місця вдалині видніють новобудови Озерної.

Відео дня

Стан покриття дороги можна вважати задовільним, є латки та неглибокі тріщини. Тротуарів немає — їхню функцію виконують широкі узбіччя. Сміття на останніх небагато, однак місцями воно лежить купами. Привертає увагу також стан бігбордів, яких при в’їзді є декілька. Деякі з них у занедбаному стані, інші погано видно за деревами.

Після знаку з написом «Хмельницький» є ще один — дорожній. Назва міста на ньому продубльована латиницею, є також знак фото- та відеофіксації порушень ПДР. До слова, обидва знаки розташовані на території Лісовогринівецької ОТГ.

Після знаків приїжджих зустрічає заправка, після неї — поворот на вулицю Лісогринівецьку, автосервіс та ще дві заправки. Навпроти останньої з них — поворот на вулицю Січових стрільців.

Вінниця

Цей в’їзд у місто видається не таким гостинним, як попередній. Тут можна помітити виставлений на продаж будинок, розплідник рослин та неробочий МАФ з написом «Автомобілі з США».

Після цього — хрест та стела з написом «Хмельницький» і червоно-білим брендом міста. Тут також є невеликі флагштоки з блакитно-жовтим та червоно-чорним прапорами.

Покриття дороги на цьому в’їзді виглядає, наче щойно відремонтоване. Разом з тим є невеликі тріщини. Роль тротуарів також виконують вузькі узбіччя. Сміття на них небагато.

Після стели приїжджі можуть помітити подвір'я з приватним будинком, а з протилежної сторони — недобудову. Далі — дорожній знак з написом «Хмельницький», продубльований латиницею, а також знаки обмежень для вантажівок. Після знаків — шинний сервіс, торговий центр «Гранд-Імпорт» та заправка.

Кам’янець-Подільський

Зі сторони Кам’янець-Подільського в’їзду гостей зустрічає стела з написом «Хмельницький» та червоно-білим брендом міста. Далі по курсу - рух автомобілів по колу. На острівці - бігборди із подертими плакатами. Все це в оточенні трьох автозаправних станцій, що оточені кукурудзяним полем. 

Рухаючись до Хмельницького, не можна не помітити інноваційний термінал “Нової Пошти”, що обслуговує 71 населений пункт. Хмельницький термінал є другим комплексом такого типу в Україні. Детальніше про нього читайте тут. 

Прямуючи далі, гості міста наближаються до мікрорайону Ружична. Дорогою натикаються на дорожні знаки, що вказують на розташування обласного госпіталю ветеранів війни та тубдиспансер. Увагу привертає і зупинка із написом “Ружична”. Своїм виглядом вони ніби підказує, що саме цей мікрорайон є одним із найстаріших у місті. Опинитися знову в нашому часі допомагає хіба що вивіска ресторану “Загадка”, що заховалася серед густих дерев. 

“Хмельницький”- ще один напис на білому тлі зустрічає усіх приїжджих. За ним - довжелезний мурал із визначеними будівлями міста. Створювали його учні ПТУ №25 напередодні Дня міста. Словом, за цим малюнком і починається місто. Вулиця Кам’янецька, що веде гостей з цієї частини Хмельницького, тягнеться до самого його серця. Що й дозволяє мешканців інших населених пунктів опинитися в центрі. 

Тернопіль

На в’їзді з Тернополя до Хмельницького мандрівників зустрічає нове асфальтове покриття. Узбіччя на перший погляд здаються охайними. Та якщо придивитися уважніше, можна помітити, що вони потребують прибирання.

Перед круговим перехрестям — дорожні знаки. Вони вказують, що неподалік є заправка, телефон та вбиральня. Лишень стрілки на них чомусь недвозначно вказують на кущі.

Під знаками, як і вздовж узбіччя дороги, розкидані пластикові пляшки, паперові склянки від кави, сміттєві пакети та різна упаковка.

Далі — майданчик для паркування автомобілів та невелика заправка.

За перехрестям розташована стела з написом «Хмельницький». Літери білого кольору виконані шрифтом з брендбуку міста. Поряд з нею встановили синьо-жовтий та червоно-чорний прапори на високих флагштоках. А на фоні — борд з рекламою безалкогольного напою.

Поблизу стели узбіччя теж засмічене. Де-не-де лежать поодинокі пляшки та коробки з-під цигарок. В уголовинах назбиралися цілі купи сміття. Найімовірніше, це здертий з бордів папір. Рекламу на них замінили на нову, а відходи за собою не прибрали.

Поза стелою простяглися автошляхи з деревами обабіч. До міської забудови автомобілям потрібно їхати ще кілька кілометрів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up