У Хмельницькому під час пожежі врятували трьох людей (ФОТО)

У Хмельницькому під час пожежі врятували трьох людей (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • За минулу добу в області трапилось 6 пожеж. 

  • Зайнялися житлові будинки та кафе в різних тергромадах. 

  • Трьох чоловік врятували, а один отримав опіки. 

Впродовж середи, 7 грудня, в Хмельницькій області сталося 6 пожеж в різних населених пунктах. Горіли житлові будівлі, господарчі споруди та приміщення кафе. Вогнеборці врятували 3 чоловіків від загибелі. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій.

Де відбувались пожежі 

У Хмельницькому вранці 7 грудня сталась пожежа на вулиці Петра Болбочана. Загорівся житловий будинок. У будівлі на той час були троє чоловіків 1997 та 2001 років народження. Їх вдалося врятувати. 

Відео дня

Згодом в селі Лисиче, Шепетівського району виникла пожежа в житловому будинку. Причиною називають коротке замикання електромережі. Її ліквідували вогнеборці Нетішина. 

Ймовірно, з цієї ж причини в Дунаївцях спалахнуло кафе. За викликом виїхали бійці 5-ої та 12-ої державних пожежно-рятувальних частин, які й ліквідували пожежу.

У селах Осламів, Хмельницького району та Мокрець, Шепетівського району палали господарчі споруди. Ці займання загасили вогнеборці 27-ої та 13-ої державних пожежно-рятувальних частин.

Вже о 16:04 надзвичайники виїхали в село Колибаївка, Кам’янець-Подільського району. Там також загорівся будинок. Рятувальники кажуть, це трапилось через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печі. Під час пожежі 24-річний чоловік отримав травми. 

Всього за минулу добу в Україні сталося 210 пожеж, з них 132 — у житловому секторі. Загинуло 14 людей, постраждало — 5.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Так, лише за 29 листопада по Україні сталася 131 пожежа, з них 106 — у житловому секторі. Загинуло 9 людей, постраждало — 8. За словами надзвичайників більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей.  Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up