У Хмельницькому підбили підсумки розслідувань порушень, скоєних під час виборів-2015

У Хмельницькому підбили підсумки розслідувань порушень, скоєних під час виборів-2015

 Спостерігачі зафіксували, що найчастіше виборцям перешкоджали голосувати інші особи, а члени комісій підробляли бюлетені чи видавали їх незаконно.  У Хмельницькій області під час виборів-2015 засудили чотирьох порушників.  

Торік на місцевих виборах в Україні зареєстрували найбільшу кількість порушень виборчих прав у порівнянні з президентськими та парламентськими. Відкрили 422 кримінальні провадження. До відповідальності притягнули 69 осіб. 

У прокуратурі Хмельницької області розповідають, що перевіряли факти використання виділених для виборів коштів, дій виборців та членів комісії. Так, у Кам'янець-Подільському районі зареєстрували 7 злочинів, у Городоцькому – 5, у Летичівському та Шепетівському по 3, Волочиському, Чемеровецькому, та місті Кам'янець-Подільський – по 2, Старокостянтинівському, Теофіпольському, Ярмолинецькому та Хмельницькому районах по 1. 

- У нашій області правоохоронні органи зареєстрували 31 кримінальне правопорушення з 22 проваджень, - розповів прокурор Роман Нараган. - З них 14 злочинів за 12 провадженнями закрито, 7 проваджень про 13 злочинів направлено на розгляд до суду. Чотири особи було засуджено. 

Читайте також: Рік при владі: що хмельничани говорять про роботу мера 

У поліції ж стверджують, що по п’яти провадженнях в області ще тривають розслідування. 
- Кримінальні провадження розпочаті у Волочиському, Теофіпольському, Городоцькому, Дунаєвецькому та Шепетівському відділах поліції, - повідомив слідчий організаційно-методичного відділу Юрій Дмитрук. – По деяких з них виконуються вказівки прокуратури та допитуються свідки. 
Хто найчастіше порушував? 

На місцевих виборах порушували члени комісій та самі виборці: безробітні, пенсіонери та вчителі.

Читайте також:  Як Симчишин формував свою команду
 
- По суті до відповідальності притягуються тільки виборці, лише в Острозі був притягнений кандидат. Бо такі злочини довести дуже важко, - скаржиться член громадської мережі «Опора» Ольга Коцюруба. – Та й штрафи дають мінімальні. Частіше це 100 неоподаткованих мінімумів. Буває, що зменшують до 30, якщо людина не має можливості сплатити більше. Якщо ж засуджують до позбавлення волі, то термін дають умовний. 

Спостерігачі від ГМ "Опора" переконують, що у 2015 році політичні партії були не надто активними. А кандидати на посаду міського голови проводили передвиборчу кампанію цивілізовано.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up