Рік при владі: як Симчишин формував свою команду

Рік при владі: як Симчишин формував свою команду

Заступники, начальники управлінь, керівники комунальних підприємств… В перший місяць своєї роботи Олександр Симчишин «попросив» шістьох управлінців. А за рік при владі замінив 24 людей на керівник посадах. Практично кожний другий призначений ним посадовець пов'язаний із ВО «Свобода».

«Нова мітла по-новому мете». Кожен будує команду під себе. Про своє бажання замінити людей у керівних кріслах Олександр Симчишин заявив ще до присяги.

- Абсолютна більшість начальників управлінь та структурних підрозділів теж буде змінена. Хоч до мене вже починають бігати гінці із проханням залишити їх хоча б до літа. Можливо, люди просто набрали на себе зайвих зобов’язань, - розповідав в інтерв’ю журналістам vsim.ua Олександр Симчишин напередодні прийняття присяги.

Команда "свободівців" 

Відео дня

Минулого року, відразу після оголошення результатів мерських виборів, Симчишин у публічних виступах наголошував, що обиратиме посадовців лише за професійними якостями, а не партійною приналежністю. "Кадрову чистку" розпочав з мерії. 

Першими «полетіли» заступники. Помічники попередника Симчишина, як це їм і годиться, написали заяви на звільнення. Із усіх лише Анатолій Нестерук - заступник з питань ЖГК -  залишився на своєму місці. Трьох заступників, секретаря ради і керуючу справами виконкому замінив.


Картинка інтерактивна. Щоб побачити інформацію про посадовця, наведіть курсор на чорно-білий кружечок біля фотографії. 

Перевага для "своїх"

Начальник управління комунального майна Мирослав Трещов не є членом партії ВО «Свобода». Та раніше все-таки мав стосунок до даної політсили. Був помічником нардепа-свободівця Олега Осуховського. Із Хмельницьким управлінець знайомився поки був радником мера. До цього працював в Дніпропетровській і Львівській ОДА.

Директор департаменту архітектури Олександр Чорнієвич.Також помічником у депутата-свободівця працював і Олександр Чорнієвич. Тепер він очолює департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Із даною політсилою його пов’язують також парламентські вибори 2012 року. Тоді Чорнієвич був уповноваженою особою від ВО «Свобода».

Управління охорони здоров’я у 2016-ому очолив нейрохірург Борис Ткач. Колись він міг стати директором департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА. Його кандидатуру пропонувала Рада Майдану. Та влада до активістів не прислухалася.

Нового начальника має і управління культури і туризму. Ним став Артем Ромасюков. До цього артист був директором першої музшколи міста. Борис Ткач і Артем Ромасюков є депутатами в Хмельницькій облраді від "Свободи". 

Під час святкування 25-річчя «Свободи» розмахував партійними прапорами у столиці й новий керівник СКП «Хмельницька міська ритуальна служба». Сергій Бортник на цій посаді змінив Зою Івко. Діючий мер Хмельницького, як і в більшості випадків із змінами в керівних посадах, просто вирішив не продовжувати з нею контракт.

Недовго пробув членом команди Симчишина Олексій Панасюк. Головним архітектором міста був лише чотири місяці. Звільнено його було за згодою сторін. Далі архітектор вирішив далі зайнятися приватною справою, як і до роботи в міській раді. Ім’я його можливого наступника в мерії поки не називають.

Екс-начальник управління торгівлі Олександр Панченко був переведений у КП "Хмельницькбудзамовник".Останні кадрові розпорядження Симчишина стосуються Олександра Панченка. Спочатку мер міста звільнив його з посади начальника управління торгівлі. До цього приватний підприємець займався мережами магазинів "ТриДе" і "Кошик". Після звільнення з однієї керівної посади його відразу призначили на іншу. Він очолив комунального підприємства «Хмельницькбузамовник».

Не депутат, то керівник

Частина призначених Симчишиним керівників намагалися стати депутатами. Не вдалося. Стосується це Олексія Хохлова. Діючий керівник Управління надання адмінпослуг на останніх місцевих виборах йшов до міськради від «Єдиного центру».

Цікава історія виходить із змінами керівництва міських ЖЕКів. Спочатку Олександр Симчишин своїм розпорядженням відправив начальника першої комунальної контори в п’яту. А на звільнене місце призначив свого однопартійця Василя Новачка. 31-річний «свободівець» є членом виконавчого комітету міськради. Сюди він потрапив за квотою від тієї ж «Свободи».

Нещодавно було призначено і нового керівника КП «Міськсвітло». Очолив його Олександр Пекарський. На останніх виборах він балотувався до Хмельницької облради від ВО «Свобода».

Керівник управління економіки Оксана Новодон прийшла до міськради з облдержадміністрації.Не є партійними Оксана Новодон і Сергій Ямчук. Вони очолили управління економіки і фінансів відповідно. Раніше працювали в Хмельницькій ОДА. Нагадаємо, що нинішній мер колись був заступником і навіть тимчасово виконував обов'язки голови ОДА.

Начальник управління освіти Роман Миколаїв.Багатьох керівників перед призначенням представляли громадськості. Когось на слуханнях одобрювали, а когось і ні. Та на рішення мера це практично не впливало. До прикладу, було чимало питань по нинішньому начальнику управління освіти Роману Миколаїву.

«Останні герої»

Більшість міських керівників було змінено. Небагатьом вдалося залишитися на своїх місцях. На своїх місцях залишилися Віктор Чапайда (управління ЖКГ), Олександр Луков (управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста), Солов’ян Воронецький (управління праці та соціального захисту населення), Сергій Самишкін (управління земельних ресурсів та земельної реформи).

В.о. начальника управління транспорту і зв'язку Сергій Шепурєв. Симчишин пропонував його кандидатуру, як керівника без приставки в.о. Поки його не затвердили.Загалом розпоряджень про звільнення і призначень міський голова підписав більше, аніж 50. Досі не має керівника управління транспорту і зв’язку, яке очолював Петро Кузьмін. Його "попросили" вже у перший місяць роботи діючого мера. Зараз він є директором "Рембудтрансу". Управління поки із приставкою в.о. очолює його колишній зам Сергій Шепурєв. Поки немає у Хмельницькому головного архітектора міста і начальника управління торгівлі. Також без керівників залишаються декілька комунальних підприємств. Хто ж займе вакантні місця? Слідкуйте за новинами на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • нашатырь

    Мало хто з цих людей працював. Більше підходить слово знаходився на посаді. Деякі аж 12 років.)))
  • Андрій Бондаренко

    Ніка, поправте б.ласка, я працював не у Львівській ОДА, а в Дніпропетровській. Аж 12 років :)

    А.Бондаренко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up