У Хмельницькому планують за бюджетні кошти втілювати проекти від громадськості

У Хмельницькому планують за бюджетні кошти втілювати проекти від громадськості

Хочете розвивати Хмельницький і вже маєте ідеї? Креативні громадські організації та ініціативні групи матимуть шанс претендувати на фінансування своїх задумів з міського бюджету. 

Програму «Громадські ініціативи» на 2016-2020 роки  було прийнято під час засідання виконавчого комітету 28 квітня.  Вона передбачає надання фінансової підтримки громадським організаціям, іншим неприбутковим організаціям та ініціативним групам громадян на реалізацію мікропроектів, спрямованих на розвиток міста у визначених пріоритетних напрямках.

У міськраді кажуть, що мінімальна сума на один проект становитиме 10 тисяч гривень, максимально можна отримати – 100 тисяч. Щоб претендувати на ці кошти потрібно буде пройти конкурс мікропроектів. Учасниками  можуть бути громадські та інші організації, які зареєстровані як неприбуткові, діяльність яких поширюється на територію Хмельницького. Проекти  політичних партій та бюджетних установ не розглядатимуться.   

На реалізацію проекту щасливчики, які виграють конкурс, матимуть час упродовж поточного бюджетного року, на який передбачаються кошти міського бюджету для виконання програми. Даний проект виноситиметься на розгляд сесії Хмельницької міської ради, яка відбудеться 18 травня.  

Відео дня

Оцінювання мікропроектів буде здійснюватися відповідно до таких критеріїв:

- відповідність проекту визначеним умовами конкурсу пріоритетам;

- відповідність зазначених мети, завдань та заходів проекту очікуваним результатам;

- відповідність запланованих витрат заходам, передбаченим у рамках проекту;

- обгрунтованість запропонованої вартості витрат;

- можливість залучення додаткового фінансування;

- наявність досвіду реалізації проектів, у тому числі спільних з виконавчими органами міської ради.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Бистрих Володимир

    Последний пункт, дает возможность на реализацию только подмазаных к властям активистов.Тобиш те кто с властями не реализовал каких либо проектов не сможет реализовать идею.
  • PAL

    Проекты которые будут предложены, тут же прихватят местные власти. А у симчишина это главный конек. В этом уже убедились. Ради пиара он украдет и маму родную.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up